"Sînt mîndru de jucătorii mei! Fără să exagerez, avem cea mai bună echipă din România, jucăm cel mai frumos fotbal, avem cel mai bun antrenor din ţară şi cei mai frumoşi suporteri! Dar nici o şansă de a ne lupta corect la titlu! 
Aceşti băieţi muncesc zi de zi pînă la epuizare. Au venit la Petrolul să cîştige trofee. Ce să le spun eu cînd vin şi mă întreabă de ce nu sînt lăsaţi să joace fotbal? Ce să-i raspund unui jucator ca Albin cînd mă întreabă de ce avem gol perfect valabil anulat la fiecare meci? Cu Chiajna, Comănescu a refuzat penalty în minutul 39, iar lui Priso i-a fost anulat golul din minutul 51 după un offside văzut doar de tuşier. 
Ce să mai spun de meciul cu Dinamo? Eu şi Cosmin (n.r.Contra) am ajuns să luăm pastile ca să nu ne pierdem minţile! 
Nu este posibil să anulezi golul perfect valabil al lui Dore doar pentru că domnului Avram i s-a parut fault în atac. Am văzut reluările de zeci de ori. Nici urmă de infracţiune. Minutul 45, henţ în careu Rus, Avram nu vede penalty-ul clar ca lumina zilei. Minutul 52, fault grosolan la Alcenat, Bălgrădean primeşte doar galben în loc să fie eliminat. Cine plăteşte, domnule Avram, pentru toate aceste erori, fie ele chiar şi omeneşti? Cine ne dă cele două puncte pe care ni le-aţi refuzat aseară? 
Nu cumva este conflict de interese ca o rudă de gradul întîi a unui arbitru să fie oficial al unui club de Liga 1? Este normal ca echipe cu care Astra se luptă pentru Europa să fie arbitrate de fiul secretarului general al giurgiuvenilor? De ce nu se sesizează şi acum comisiile? Pentru că în cazul meu s-au tot sesizat.
Înainte de finala cupei, domnii de la comisii au fost atît de lezaţi de faptul că aş fi folosit cuvîntul "carnagiu" încît au găsit imediat ac de cojocul meu. Nu am pronunţat niciodată acest cuvînt, dar nu mai contează! Da, am spus că mi-e teamă de arbitrajul lui Istvan Kovacs şi mă bucur că m-au sacrificat pe mine, dar am avut parte de un arbitraj perfect al lui Balaj în finală. 
Normal că domnul Kovacs nu m-a uitat! La Supercupă (eram suspendat, am văzut meciul din tribună), Kovacs a făcut raport suplimentar în care a enumerat o serie de înjurături pe care i le-aş fi adresat. Ce auz fin! Într-un vacarm creat de 40 de mii de oameni, m-am făcut auzit! Incredibil şi neadevărat, dar nu interesează pe nimeni. Noi muncim, ei distrug..." 

Aceasta este scrisoarea deschisă pe care a prezentat-o Gazeta Sporturilor ca aparţinându-i lui Marius Nicolae, directorul sportiv al Petrolului. Acum, este clar că Petrolul nu a fost deloc una dintre echipele avantajate de arbitraj în acest start de sezon. Dar şi în aceste condiţii, echipa lui Contra este neînvinsă în campionat, în ciuda tuturor opreliştilor. Cert este faptul că Steaua, de exemplu, nu a avut parte de asemenea arbitraje în acest sezon, şi nici Astra, ca să fiu sincer. Că este o întâmplare nu ţine, pentru că ea persistă. Petrolului i se pun piedici, doar –doar o pierde contactul cu podiumul. Degeaba ar vrea Contra şi jucătorii să se bată la titlu, dacă vor avea parte în permanenţă de piedici puse de arbitri, scuza fiind mereu aceeaşi: nu a fost intenţie, au fost doar greşeli de interpretare. De ce doar la Petrolul, de ce nu şi contra Stelei? Uite, cu Ceahlăul, Steaua a câştigat cu 2-1 şi cu ajutorul arbitrilor. Cu Gaz Metan Mediaş, Steaua putea să piardă, dar nu a fost sancţionată cu penalty în finalul meciului. Sunt doar două elemente care au adus 3 puncte în plus Stelei. Până acum. Petrolul nu trebuie să se victimizeze, ci doar să atragă atenţia, pentru că oricum nu se vor schimba prea multe. Când deranjezi, trebuie să fii pus la punct. Bucatele sunt ale unora, nu pentru toată lumea!