Iniţial, meciul cu Botoşani a părut o continuare a celui de la Cluj. În sensul în care lupii au jucat un pic mai bine decât adversarii lor şi au contabilizat, în prima repriză, o fază frumoasă realizată de Zoubir şi Farina încheiată cu un şut peste poartă trimis de ultimul şi un penalti clar pe care Marius Avram l-a refuzat ploieştenilor. Definiţie de penalti, Patache era să-i rupă piciorul lui Farina!

În deplasare, ca în deplasare, pentru o echipă de talia Botoşaniului. Moldovenii i-au lăsat pe ploieşteni să-şi bată capul cu construcţia, preferând să aştepte o greşeală.  

După ce Peteleu s-a cerut afară, în repriza a doua, el fiind nerefăcut în totalitate, Selymes l-a trimis în teren pe Marinescu, lăsat astăzi pe banca de rezerve. S-a cunoscut imediat! În două minute, mijlocaşul ploieştean a scos centrarea primului gol pentru Rusu. Vlad Rusu, cel care până atunci nu prea se întâlnise cu mingea, deşi aceasta l-a tot căutat în prima repriză, şi-a luat inima în dinţi, a venit perfect în faţa porţii şi a finalizat în minutul 55!

După aproape 10 minute, gheaţa se spărsese bine de tot, iar corabia Ploieştiului începuse să navigheze în ape libere! Zoubir s-a zbătut până s-a desprins de adversary, i-a pasat lui Varga, iar mijlocaşul stânga a tras sec, apoi şi-a luat avânt spre bancă şi a sărit în braţele lui Selymes!

Câte greşeli să faci să pierzi puncte acasă de la 2-0? Una a făcut-o Nepomuceno, respingând aiurea în apropierea careului. De aici şi până la 2-1, întreaga apărarea Petrolului a stat pe picior greşit, Dimitrov reluând în plasă, fără probleme, centrarea venită din dreapta lupilor.

Din fericire, greşeli mari n-au mai fost până la final şi nici ghinion n-a mai avut Petrolul, deşi moldovenii au tras tare de tot pe final să obţină egalarea. Toate punctele au rămas la Ploieşti, iar galben-albaştrii au trecut pe plus şi în clasament.

Petrolul – FC Botoşani 2-1 (0-0)

Marcatori: Rusu (55), Varga (64) / Dimitrov (82)

Petrolul: Pecanha – Peteleu (53 Marinescu), Benga, Porret, Rippert – Ropotan, Bucşa – Farina (65 Nepomuceno), Zoubir, Varga – Rusu (72 Chiriţă). Antrenor: Tibor Selymes.

FC Botoşani: Iliev – Patache, Plămadă (53 Miron), Cucu, Acsinte – Vaşvari, Costin, Cabrera – Brata (53 Batin), Hadnagy (71 Roman), Dimitrov. Antrenor: Leo Grozavu.

Arbitri: Marius Avram (B) – Radu Ghinguleac (B), Bogdan Gheorghe (B). Obs: Marian Salomir (CJ), Paul Cazan (B)