Antrenorul Petrolului declara, la finalul meciului bun făcut de elevii săi cu Pandurii, că dacă ar fi avut lotul actual la începutul pregătirii, altele erau rezultatele acum.

Aseară, după ce a pierdut la Cluj, Selymes a declarat că nu are lotul complet nici după etapa a 6-a. “Aşteptăm un atacant, dar din păcate n-a venit. Vă daţi seama, suntem în etapa a şasea şi noi nu avem lotul complet. Lemnaru este o variantă", a declarat tehnicianul la Digisport.

Desigur, face referire în primul rând la Moussa, un jucător folositor, bun dacă ne raportăm la nivelul actual al Petrolului, dar care are unele probleme la finalizare, ceea ce, pentru un atacant, nu-i deloc bine.

Trebuie să ne gândim însă că, înainte de Moussa, Petrolul a legitimat trei jucători care pot evolua (şi) ca atacanţi, pe Rusu, Milinceanu şi Petrişor Voinea, pasatorul campionatului din Vietnam.

Faţă de ăştia trei, cum vi se pare Moussa? În orice caz, ceea ce vreau să spun este că Petrolul a pierdut şi timp şi spaţiu. În loc să aducă un atacant care să dea mai multe goluri (la care Moussa să fie o variantă sau sprijin în situaţia în care ar fi jucat amândoi), a rămas cu ăia trei şi  luptătorul tunisian care câştigă aproape orice minge la duel, protejează perfect,  se întoarce bine, dar dă rateuri când e s-o bage în plasă.

Abia acum se pune problema venirii lui Lemnaru, însă, pentru asta, trebuie eliberat spaţiul.  

Dacă transcrierile declaraţiilor date de Selymes la Cluj, după meci, au fost corecte, tehnicianul Petrolului a spus aşa: “Dacă eşti atacant, trebuie să înscrii şi dintr-o jumătate de ocazie”.

Nu neapărat! Dintr-o jumătate de ocazie nu înscriu mereu nici cei mai mari atacanţi. Jumătăţile de ocazie sau de măsură nu aduc prea des victorii şi nici măcar remize.