Fără îndoială, Petrolul a făcut din prima repriză a meciului cu Pandurii cea mai bună din acest campionat. Contează şi în faţa cui, iar Pandurii nu-s nici Chiajna, nici Voluntari. Pe lângă deteminarea aia de care ne-a asigurat Selymes că o vor avea elevii săi meci de meci, lupii au adus şi consistenţă în joc.

Dacă vreţi, petroliştii au susţinut, în prima repriză, un parţial care să reflecte nivelul la care au ajuns. Iar rezultatul arată o creştere, ca echipă, dar şi individual. De exemplu, Rippert, care nu prea părea că-şi luase în bagaj şi centrările la venirea în România, a dat două de gol, una dintre ele fiind şi fructificată de Moussa. Tunisianul a fost, de altfel, cel mai bun jucător de pe teren. Ca de obicei, a câştigat toate mingile aruncate pe el şi s-a şi lipit de gol. Şi, mai mult decât atât, i-a nenorocit (ăsta e termenul potrivit) pe ambii fundaşi centrali ai Pandurilor.  Fotbalistic vorbind.

Patru ocazii au precedat golul lui Moussa venit pe finalul primei reprize. Multe dintre fazele bune ale Petrolului au trecut şi pe la Farina, mijlocaşul care a stăpânit, a îngrijit şi a făcut să prospere flancul drept al ofensivei petroliste.

Vorbim, iată şi despre ofensivă la Petrolul, şi nu cu îngăduinţă. Cele patru ocazii bune ratate te fac să bagi mâna în foc că elevii lui Selymes au atacat şi, mai mult decât atât, au controlat jocul. Cel puţin în prima repriză:

Min 3: Moussa s-a descurcat de minune la 20 de metri de poartă, a pătruns spre poartă, însă şutul său a fost deviat peste poartă de Mingote.

Min 19: Farina şi Varga au pus pe picior greşit întreaga apărare a Pandurilor în cea mai frumoasă fază a primei reprise, iar francezul a tras puţin pe lângă bara din stânga. Mingote era bătut.

Min 34: Varga întoarce mingea pentru Marinescu în careu, însă căpitanul lupilor reia defectuos balonul destul de dificil.

Min 36: Rippert îi pune mingea pe cap lui Moussa, dar atacantul lupilor nu reuşeşte să direcţioneze mingea în plasă, deşi se afla în poziţie ideală.

Din păcate, de data asta, Selymes chiar poate spune, cu mâna pe inimă, că Petrolul a avut ghinion. În plus, Radu Petrescu, o mai veche cunoştinţă a ploieştenilor, a pus-o pe var pentru olteni la prima. A fost fault, ok, dar când şi Moussa a fost agăţat în careu, bucureşteanul n-a mai fost atât de repezit. De altfel, toate deciziile la limită au fost în favoarea oaspeţilor.

A rămas golul din penalti reuşit de Mihai Roman, deşi lupii - care au căzut fizic spre finalul meciului -  au mai avut ocazii, una chiar mare de tot, la lovitura de cap trimisă de Marinescu de puţin pe lângă bară.  Elevii lui Selymes rămân însă cu ce nu s-a mai văzut pe tabelă: evoluţia foarte bună din prima repriză, determinarea, dorinţa, desfăşurarea jocului după care ar fi meritat să câştige. Păcat!

 

Petrolul – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-0)

Marcatori: Moussa (39) / Roman (60-pen)

Petrolul: Pecanha – Peteleu (73 Hassan), Tudose, Benga, Rippert – Marinescu, Bucşa – Farina (62 Nepomuceno), Zoubir (87 Rusu), Varga – Moussa. Antrenor: Tibor Selymes

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Vasco, Şandru, Momcilovic – Mrzijak,, Anton (75 Droppa) – Hora (80 Ciucur), Nistor (58 Nicoară), Răduţ - Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.

Arbitri: Radu Petrescu (B) – Octavian Şovre (BH), Ovidiu Artene (VS). Obs: Valer Şulea (BV(, Alexandru Deaconu (B).