În 2012, Kira Grunberg s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale pentru juniori, iar în 2014 a stabilit un record al Austriei la săritura cu prăjina (4,45 metri). Joi însă, cariera ei s-a încheiat într-o fracţiune de secundă.

Antrenată de tatăl ei, Kira Grunberg a căzut în cap şi în gât, joi, la un antrenament la Innsbruck. Imediat, a fost transportată la o clinică locală şi supusă unei intervenţii care a durat mai multe ore. Din păcate, verdictul medicilor a fost crunt: Kira Grunberg a rămas paraplegică, ceea ce se traduce în paralizia membrelor inferioare. Potrivit gsp.ro, echipa medicală care a operat-o pe sportiva austriacă a confirmat severitatea accidentării.

„După ce a suferit un accident la antrenament, Kira Grunberg, deţinătoarea recordului la săritura cu prăjina, a fost adus la spital unde s-a descoperit că are o fisură la coloana vertebrală. A fost descoperită paraplegia. Din această cauză, a fost operată de urgenţă pentru a evita evoluţia situaţiei. Pacienta e la terapie intensivă şi vom vedea în următoarele săptămîni care e calea de urmat. Momentan, e exclus să-şi mai continue cariera sportivă. Familia şi echipa Kirei mulţumesc tuturor celor care le-au trimis mesaje de susţinere în aceste ore dificile", a fost comunicatul medicilor.