Petrolul rămâne fără victorie, dar cu un punct şi după cel mai ciudat meci pe care l-a avut în acest sezon. Unul care rămâne în coadă de peşte, ca episoadele celebrei serii SF. Ceea ce nu poate fi decât enervant. Ploieştenii puteau câştiga, puteau şi pierde, dar au făcut egal. Au marcat primii, cu mare noroc, dar au rămas repede în inferioritate numerică, după ce arbitrul l-a taxat de două ori pe Faug-Porret pentru un henţ involuntar: cu penalti şi cu al doilea cartonaş galben, deci şi eliminare. Şi asta încă înainte de pauză.  

Pecanha a apărat lovitura de pedeapsă, dar, incredibil, Petrolul avea să ia gol de la propriul fundaş central Alexandru Benga, pe o fază care nu anunţa  mai nimic. A fost o pasă lungă trimisă de cei de la Chiajna, pe sus, pe care jucătorul lupilor a deviat-o nefericit în plasă.

În inferioritate numerică şi egalată în acest mod, echipa ploieşteană a mai primit şi un gol de excepţie de la Serediuc. Adică Pecanha, care apărase un penalti şi fusese învins de un coechipier a fost nevoit să mai scoată o dată mingea din plasă după torpila pe care jucătorul Chiajnei, lăsat liber de Rippert, a trimis-o din careul mare.

Şi, în final, nici această echipă comunală care a dat atât de mult de furcă Petrolului şi-n Liga I şi-n Liga a II-a n-a câştigat, deşi a avut superioritate numerică mai bine de o repriză. După ce s-a râs întâi de accidentul dintre Ropotan şi Moussa petrecut în careul gazdelor, ploieştenii au reuşit o fază frumosă de fotbal adevărat purtată practic în doi, de Marinescu şi Zoubir, până în poarta lui Iacob.

După 2-2 cu Concordia, Petrolul rămâne, cum spuneam, fără victorie în actualul sezon şi cu minus în clasament. Finalul episodului de la Chiajna ne reaminteşte că lupii se află tot în Zona Crepusculară, în imprevizibil şi incertitudine.

CS Concordia Chiajna – FC Petrolul Ploieşti 2-2 (1-1)

Marcatori: Benga (45+1, autogol), Serediuc (47)/Moussa (36), Marinescu (76).

CS Concordia: Iacob – Bărboianu, Tincu, Sârghi, Bucurică – Giurgiu – Serediuc, Cristescu (80 Răducanu), Purece (cpt) (85 Ciobanu), Constantinescu (73 S. Pană) – Pena. Antrenor: Marius Baciu.

FC Petrolul: Pecanha – Peteleu (46 Rippert), Benga, Faug-Porret, Beţa – Ropotan, Marinescu (cpt) – Farina (55 Nepomuceno), Zoubir, Varga (44 Bucşa) – Moussa. Antrenor: Tibor Selymes.

Au arbitrat: Marcel Bârsan (Bucureşti) – Nagy Miclos (Cluj) şi Alexandru Cerei (Cluj).

Arbitru de rezervă: Denis Heidiner (Hunedoara).

Observatori: Imilian Şerbănică (Bucureşti) şi Aron Huzu (Sibiu).

Foto> fcpetrolul.ro