După trei etape, CSMS Iaşi are 7 puncte. Petrolul a făcut două, dar, în clasament, are minus 4, cel puţin până la decizia TAS asupra memoriului formulat de ploieşteni.

CSMS Iaşi e pe locul al doilea în Liga I, la egalitate de puncte cu ASA Târgu Mureş, în timp ce Petrolul este pe ultimul.

Cu toate acestea, obiectivul moldovenilor este salvarea de retrogradare, aşa cum a declarat antrenorul Nicolo Napoli, pe când al nostru e calificarea în playoff.

Suntem de acord că acest obiectiv a fost indus de planul de reorganizare care prevede obţinerea unor venituri mari din drepturile de televizare.

Dar, dacă acesta este obiectivul echipei.... unde este echipa? Într-un interviu acordat Jurnalului Prahovean la puţin timp de la instalarea la Petrolul, antrenorul Tibor Selymes şi managerul sportiv Mihai Joiţa declarau că lotul trebuie să fie aproape gata înaintea plecării în Serbia, “Aproape gata” a însemnat, de fapt, o invazie de jucători din ligi inferioare refuzaţi de multe alte echipe şi care, după un timp, s-au eliminat singuri şi de la Petrolul. Din asta a rezultat o problemă destul de mare: echipa ploieşteană a pierdut timp preţios cu aceşti jucători şi acum este în situaţia în care Selymes declară că mai are nevoie de trei-patru fotbalişti!

Trei-patru înseamnă, de fapt, aproape o jumătate de echipă, de care Petrolul, iată, are nevoie după trei etape de campionat.

Judecând după felul în care au pornit la drum, galben-albaştrii au şanse mici să se califice în playoff. Iar acestea scad la zero dacă, Doamne fereşte, TAS menţine depunctarea.