Când Petrolul Ploieşti joacă doar pentru a doua oară în istorie în Supercupa României, este clar că se poate vorbi despre un meci mare pe care gruparea antrenată de Cosmin Contra îl are de disputat miercuri, 10 iulie, contra Stelei Bucureşti.

Tocmai de aceea, adevăraţii suporteri ai Petrolului au părut dezamăgiţi astăzi, la întâlnirea cu presa, atunci când a venit vorba despre numărul mic de fani care şi-au achiziţionat bilete la acest joc.

„S-au vândut puţin mai mult de 3000 de bilete, iar suporterii, care alcătuiesc galeria, au cumpărat până acum doar 1300 de bilete, pe trei inele ale Arenei Naţionale. În aceste condiţii, toată coregrafia pe care am pregătit-o pentru acest joc este pusă în pericol”, a declarat Octav Preda.

În ciuda numărului mic de fani care au cumpărat bilete la Supercupă, liderii suporterilor petrolişti speră ca, măcar în ultimul ceas, să ajungă la Bucureşti în număr de 8000-9000.

Mai ales că ei au asigurat, pentru aceia care nu vor să ajungă la meci cu maşinile personale, o deplasare cu trenul, foarte avantajoasă din punct de vedere financiar. Astfel, pentru doar 16 lei, suporterii au asigurat transportul cu trenul, dus-întors.

Vestea bună, dacă se poate vorbi despre aşa ceva, este aceea că ploieştenii îşi mai pot procura bilete pentru Supercupa României, chiar până în ziua meciului, clubul ploieştean găsind înţelegere la FRF în acest sens.

Nu e niciun scandal în galerie

Suporterii Petrolului au ţinut să puncteze, în mod explicit, că nu există niciun fel de conflict în galerie şi că toate dezinformările apărute în acest sens în presa centrală au apărut doar din dorinţa unora de a căuta senzaţionalul cu orice preţ. Este adevărat, însă, că un grup de 25 de persoane au ales, pentru sezonul viitor, să încurajeze echipa de la Peluza a II-a.

„Este opţiunea lor, o respectăm, dar asta nu înseamnă că ne-am certat între noi. Nici vorbă!”, au spus, la unison, liderii suporterilor ploieşteni.

Vor să meargă şi în Finlanda

Pentru că Petrolul va evolua în Europa League, cel mai probabil în Finlanda, cu Inter Turku, fanii au programat din timp şi deplasarea în nordul Europei.

Ei s-au interesat la TAROM despre posibilitatea organizării unei deplasări cu o cursă charter, de 150-200 de locuri, în funcţie de numărul de solicitări.