Ca şi în etapa precedentă, Petrolul a surprins plăcut. Acum, cu Voluntariul, prin disponibilitatea pentru faza ofensivă. E drept că lupii erau obligaţi să atace acasă. Surpriza e că au făcut-o chiar frumos, spectaculos, inspirat, legat. Intrarea lui Varga direct în primul unsprezece a vitalizat flancul stâng. Moussa, ca şi în meciul cu FCSB, a câştigat cam toate mingile. Şi, acum, a fost prezent, mereu, la finalizare. Binişor a jucat şi Zoubir. Îi mai trebuie forţă, dar, la capitolul tehnică stă destul de bine.

Într-un meci cu Voluntariul care, la prima apariţie în Liga I, propune un singur fotbalist, pe Kone, este important ca Petrolul să meargă bine de la mijloc în sus. În prima repriză, chiar aşa a şi fost. Din prezenţa consistentă în jumătatea voluntarilor, lupii au scos patru ocazii.

Prima, în minutul 5, când Marinescu l-a lansat perfect Varga cu o pasă filtrantă, iar centrarea acestuia, pe jos, către Moussa, abia a fost prinsă de Balauru. Apoi, imediat, Varga a tras violent, dar în fundaşul central Novakovic, pentru ca în minutul 9, dintr-un corner executat foarte bine de Nepomuceno, acelaşi Novakovic să respingă de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de Moussa! Începutul a fost, aşadar, foarte bun. De altfel, lupii au controlat meciul până la pauză şi, desigur, şi după aceea.

Până în minutul 50, ploieştenii îşi trecuseră în cont încă două ocazii mari. Zoubir şi Marinescu l-au întins pe Balauru până la rupere, portarul celor de la Voluntari parând două mingi foarte grele la aceeaşi fază!

Într-un meci ca ăsta e important să ai consisenţă în jocul ofensiv. Dar, furaţi de atac, lupii au neglijat poziţionarea în defensivă. Dintr-un banal out, Vâlceanu şi-a aşezat mingea pe şut şi a nimerit-o direct la vinclu! Din fericire, ciudăţenia a durat numai două minute. Ploieştenii au egalat repede, după un şut al lui Nepomuceno deviat de Maftei printre picioarele lui Balauru.

Previzibil, cu trecerea timpului, Voluntariul s-a strâns voluntar la 30 de metri de propria poartă. A mai ieşit din când în când pe bază de invitaţie. Adică la greşelile comise de mijlocaşii Petrolului. Unele nepermise, de care o echipă cu adevărat bună ar fi putut profita.

Şi totuşi lupii puteau câştiga, dacă jucătorii aflaţi la finalizare ar fi avut execuţii corecte. În minutul 70, Varga i-a pus mingea pe cap lui Nepomuceno, dar în plasa porţii lui Balauru a intrat doar mijlocaşul petrolist, nu şi mingea. Apoi, în minutul 85, Marinescu a dat-o în tribună, din poziţie ideală. Era singur şi ar fi putut să-şi aşeze niţel balonul, pentru o execuţie mai curată.

Evident, 1-1 cu Voluntari nu este deloc un rezultat bun. Din ocaziile multe pe care le-au avut, lupii au scos doar un punct. Puţin! Este totuşi un nou început. Petrolul n-a jucat rău, numai că trebuie să ţinem cont că, de fapt, a început de la minus şase, cel puţin până la decizia TAS. Este încă un motiv important pentru care meciul trebuia câştigat.

Petrolul – FC Voluntari 1-1

Marcatori: Nepomuceno (55) / Vâlceanu (53)

Petrolul: Pecanha – Beţa, Benga (37 Alecsandru), Porret, Rippert – Ropotan –  Nepomuceno, Marinescu, Zoubir (65 Tamuz), Varga – Moussa (74 Altama). Antrenor: Tibor Selymes.

Vountari: Balauru – Poverlovici, Maftei, Novakovic, Pârvulescu – Vâlceanu (70 G. Deac), Grigore (75 Rădoi), Novac, Kone – Todoran (62 Voduţ)– Bălan. Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

Arbitri: Florin Chivulete (Bucureşti) – Laszlo Bucsi (Covasna), Marius Marchidanu (Brăila).

Obs: Aurel Beldeanu (Dolj), Laszlo Sajtos (Sibiu)