Jucătorii Petrolului au încheiat cantonamentul de la Zaltibor şi,de luni, intră pe ultima sută de metri. Campionatul începe weekend-ul viitor, iar lupii merg la stână, pentru confruntarea cu FCSB. Înainte de a ne pune problema dacă lupii mănâncă oile sau ciobanul se trezeşte, îi trezeşte şi pe ceilalţi ciobani şi toţi pun mâna pe bâte, să vorbim un pic despre stagiul pe care Petrolul tocmai l-a încheiat.

Singura victorie obţinută de galben-albaştri nu prea se pune. Petrolul a câştigat cu scorul de 5-0 meciul cu FK Cajetina, din liga a patra sârbă.

Înfrângerea a fost consemnată în faţa unei grupări să zicem din lumea mai bună a fotbalului sârb. FK Jagodina s-a impus cu scorul de 2-0.

Remiza albă cu Vojvodina Novi Sad, echipă care joacă în preliminariile Europa League, pare a fi cel mai important rezultat. Celelalte două egaluri au fost consemnate, de asemenea, în meciuri cu grupări din prima ligă sârbă: 1-1 cu Spartak Subotica (locul 11 în ediţia trecută de campionat) şi 0-0 cu Mladost Lucani (locul 7).

Din capul locului se vede că Petrolul a fost mai degrabă o echipă care se apără bine, decât una care atacă bine.

Schimbarea prin care trece clubul cere tocmai sacrificarea fotbalului spectacol atât de costisitor în favoarea unuia mai pragmatic, unul care să aducă un punct de aici, trei de colo, să mai piardă, să mai câştige.

Sarcina lui Selymes este următoarea: cu aceşti jucători plus cei doi-trei care vor semna probabil în câteva zile, Petrolul trebuie să se menţină în prima jumătate a clasamentului până la iarnă, când vine a doua campanie de achiziţii.

Obiectivul echipei este calificarea în playoff. Iar clasarea în primele şase este chiar mai importantă decât a fost sezonul acesta locul 3 pe care lupii l-au pierdut în cele din urmă. Petrolul trebuie să facă bani, cât mai mulţi bani, atât din drepturile de televizare, cât şi din vânzarea de jucători pentru a acoperi plăţile asumate prin planul de reorganizare.

Din păcate, acum nu mai vorbim neapărat despre împlinirea dorinţelor suporterilor, despre orgoliul conducătorilor de a aduce super-nume la Ploieşti, despre jucători care au marcat în poarta lui Real Madrid, ci despre supravieţuire.

O victorie, trei egaluri, o înfrângere. E bine sau e puţin?