Poliţia anticorupţie din Croaţia (USKOK) a deschis o anchetă ce-i vizează pe oficialii clubului Dinamo Zagreb, grupare care a câştigat sezonul trecut al zecelea titlu de campioană la rând, printre cei cerecetaţi numărându-se antrenorul echipei, Zoran Mamici, şi preşedintele Zdravko Mamici.

"Conducătorii clubului Dinamo Zagreb sunt anchetaţi pentru corupţie şi evaziune fisclă", a anunţat un comunicat al USKOK, informeză L'Equipe.

Autorităţile nu au dat publicităţii numele celor vizaţi, dar gruparea din capitala Croaţiei a precizat că atât preşedintele Zdravko Mamici, cât şi fratele său, Zoran, antrenorul echipei, sunt cercetaţi în acest caz.

Cei doi oficiali, care au afirmat că vor colabora cu poliţia, se află cu echipa într-un stagiu de pregătire în Slovenia. Potrivit presei croate, poliţia a percheziţionat sediul clubului şi locuinţele fraţilor Mamici.

Dinamo Zagreb este echipa care a eliminat Petrolul în vara anului trecut în preliminariile Europa League. Lupii galbeni au pierdut atunci cu 2-1 în meciul de acasă şi cu 5-2 în deplasare. Fanii Lui Dinamo Zagreb, faimoasa grupare BBB, îi contestau înca de anul trecut pe liderii echipei, boicotând meciul de la Zagreb.