Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a fost suspendat din funcţie, marţi, de preşedintele Răzvan Burleanu, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de DNA, informează Federaţia pe site-ul oficial.
 
Chivorchian a declarat că gestul său este unul normal. "Am considerat necesar şi firesc să întrerup exercitarea atribuţiilor mele de secretar general până la finalizarea procedurilor iniţiate de instituţiile statului şi care mă implică, până la clarificarea deplină a situaţiei. Federaţia Română de Fotbal şi-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism şi transparenţă, valori pe care le susţin, astfel că, în urma unei discuţii cu preşedintele Răzvan Burleanu, am decis să îmi prezint solicitarea de suspendare a atribuţiilor în faţa Comitetului Executiv al FRF, în şedinţa din 6 iulie 2015", a afirmat Chivorchian, potrivit Mediafax.
 
De asemenea, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, consideră că decizia de suspendare este cea mai bună soluţie.
 
Atribuţiile funcţiei de secretar general al Federaţiei Române de Fotbal vor fi preluate temporar de preşedintele Răzvan Burleanu.
 
Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al grupării FC Timişoara, în prezent secretar general al FRF, a fost pus sub acuzare de DNA Timişoara în dosarul finanţării echipei de către Consiliul Judeţean Timiş, acesta fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu.
 
Acuzaţiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara de către Consiliul Judeţean Timiş, în perioada în care clubul de fotbal îi aparţinea omului de afaceri Marian Iancu.
 
Potrivit DNA, încălcând legea, au fost acordate societăţii conduse la acea vreme de Marian Iancu mai multe sume de bani, totalizând peste un milion de euro, în condiţiile în care societatea avea înregistrate restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat, dar şi către finanţatorul Consiliul Judeţean Timiş.
 
Astfel, suma de un milion de euro este considerată prejudiciu adus CJ Timiş. În acelaşi dosar, este cercetat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc.