Pentru că gazdele de la Zlatibor au fost foarte atente cu delegaţia Petrolului, reprezentanţii clubului l-au vizitat astăzi pe primarul Milan Stamatovic, căruia i-au oferit un fanion şi alte cadouri care să-i amintească de echipa ploieşteană.

Directorul de marketing Iuliano Ene şi team-managerul Cristi Vlad s-au înteţinut preţ de 20 de minute cu primarul Stamatovic, interesându-se inclusiv de susţinerea pe care autorităţile locale o oferă sportului.

La acest capitol, edilul din Cajetina, comuna de care aparţine Zlatibor, a precizat că primăria ajută sportul amator, dar a punctat că echipele profesioniste din prima ligă primesc ajutor de la bugetul de stat!

Cât despre localitatea pe care  o conduce de trei mandate, Milan Stamatovic spune că este printre cele mai bogate din Serbia, are un buget care a crescut de 10 ori în ultimii 10 ani. Cajertina/Zlatibor se află în top în ceea ce priveşte venitul pe cap de locuitor, fiind depăşită doar de capitala Belgrad! Rata şomajului este printre cele mai scăzute din ţară.

În afara turismului care aduce cei mai mulţi bani, pe raza localităţii se află mai multe cariere de marmură albă sau roşie, care sunt exploatate, iar marmura merge, în blocuri, în Italia, unde este prelucrată.

Foarte interesantă a fost afirmaţia conform căreia orice investiţie În Zlatibor a fost amortizată în cinci ani.

Iar lupilor, Milan Stamatovic le-a urat numai de bine: “Echipele care fac pregătirea la noi câştigă trofee în sezonul care începe. Vă doresc să câştigaţi şi voi şi voi, să vă aduceţi aminte ce v-am spus şi să reveniţi la noi!”