Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu vor reprezenta România la Wimbledon, prestigiosul turneu de Grand Slam de la Londra.

Simona Halep este a treia favorită pe iarba de la All England Club, în timp ce I.C. Begu a fost desemnată cap de serie 29.

Semifinalistă anul trecut la Wimbledon, dar cu rezultate sub aşteptări în acest an la turneele de Grand Slam, Simona Halep va încrucişa racheta în primul tur cu slovaca Jana Cepelova, locul 106 în ierarhia WTA.

Constănţeanca în vârstă de 23 de ani are, însă, parte de cel mai uşor meci în primul tur dintre românce, Cepelova (22 de ani) nefiind o jucătoare care excelează pe iarbă, având în palmares doar o prezenţă în turul 3 la Wimbledon.

Dacă va câştiga duelul, Simona Halep o poate întâlni în turul doi pe Monica Niculescu. Românca, proaspătă finalistă pe iarba de la Nottingham, întâlneşte însă o jucătoare incomodă: puertoricana Monica Puig, locul 91 în lume, care a atins turul 4 la Wimbledon în 2013.

Monica Niculescu n-a reuşit până acum să câştige două meciuri la rând la All England Club, însă este într-o formă foarte bună.

Simona Halep a fost repartizată într-o secţiune a tabloului din care mai fac parte experimentata rusoaică Svetlana Kuzneţova – mereu o ameninţare -, nemţoaica Sabine Lisicki – o fostă finalistă la Wimbledon – şi elveţianca Timea Bacsinszky, care face un sezon extraordinar. Românca se va lupta cu toate aceste sportive de clasă pentru un loc în sferturile de finală, unde ar putea avea o altă adversară de top: Caroline Wozniacki (Danemarca, 5), Angelique Kerber (Germania, 10) sau Garbine Muguruza (Spania, 20).

Irina Camelia Begu o va întâlni în prima rundă pe tânăra şi ambiţioasa Daria Gavrilova, o jucătoare fără statut de cap de serie, însă cu evoluţii extraordinare în 2015 – primul ei sezon la cel mai înalt nivel.

Nici Alexandra Dulgheru n-a avut deloc noroc la tragerea la sorţi, urmând să joace primul ei meci pe tabloul principal la Wimbledon după trei ani de absenţă împotriva franţuzoaicei Kristina Mladenovic, jucătoare care tocmai ce a învins-o pe Simona Halep pe iarba de la Birmingham.

În fine, Andreea Mitu – surpiza de la Roland Garros – va juca împotriva bielorusei Olga Govorţova, care vine din calificări. Andreea e favorită, în ciuda faptului că are o experienţă limitată la Wimbledon, disputând doar un meci, anul trecut.

În competiţia masculină de simplu, România nu are niciun reprezentant, însă Florin Mergea şi Horia Tecău sunt printre favoriţi la dublu.

Horia Tecău, triplu finalist pe iarba londoneză, şi partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer sunt cotaţi cu a patra şansă la cucerirea trofeului. Ei vor debuta împotriva perechii Martin Klizan (Slovacia) – Lukas Rosol (Cehia).

Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna (favoriţi 9) se vor duela în primul tur cu perechea americano-cehă formată din Tim Smyczek şi Jiri Vesely.

Wimbledon 2015 începe luni.