Singurul fotbalist aflat la final de contract care negociază prelungirea este portarul Peterson Pecanha. Cei care au contracte scandente acum, dar cu opţiune de prelungire din partea clubului, intră, desigur, în altă categorie.

Conducerea ar fi vrut să poarte negocieri şi cu Alcenat, însă haitianul a spus încă din vara trecută, când Petrolul a insistat pe prelungire, că va pleca la finalul înţelegerii.

Rămâne, aşadar, Pecanha. "Mai am contract cu Petrolul până la 8 iunie, după care voi vedea ce voi alege. Cei de la Petrolul mi-au oferit un nou contract, valabil un an de zile, în acest moment suntem în negocieri. De asemenea şi cei de la Dinamo m-au contactat, este o ofertă pe care o studiem. Şi Rapid m-a dorit, mi-a făcut o ofertă, am discutat, dar totul depinde de rămânerea în Liga 1.Agentul meu a avut ceva discuţii şi cu cei de la Steaua, dar până în acest moment nu este nimic sigur", a spus Pecanha, la Digisport.

Trecând peste partea amuzantă a declaraţiei “Mai am contract cu Petrolul până la 8 iunie, după care voi vedea ce voi alege”, negocierile pot fi interpretate ca un semnal pentru suporterii grupării galben-albastre.

Dacă Petrolul îşi permite să negocieze acum cu un fotbalist de talia lui Pecanha înseamnă că sunt şanse ca activitatea să continue la un nivel mediu.

Dacă Pecanha îşi pune problema să rămână la Petrolul înseamnă acelaşi lucru. Chiar dacă portarul va avea, probabil, cel mai mare salariu din echipă, majoritatea urmând să câştige sume mai mici.

Totuşi. o medie de 5.000 de euro la salarii nu este deloc mică pentru Liga I. În sezonul trecut, de exemplu, la Braşov, un salariu de 5.000 de euro pe lună era printre cele mai mari.

Important este însă ca Pecanha să rămână. Închiderea porţii ar fi un bun punct de plecare în aventura la capătul căreia Petrolul trebuie să găsească ieşirea din insolvenţă.