A apărut deja o listă cu jucători pe care Petrolul îi doreşte. Unii dintre ei şi-ar fi dat deja acordul să vină la Ploieşti, cum sunt Hamroun şi Altama.

Firesc oarecum, ţinând cont şi de posibilităţile financiare actuale ale Petrolului, prima dată lupii s-au îndreptat către jucători care au evoluat pentru echipele care au retrogradat. De fapt, către jucătorii buni ai acestor formaţii. Ca o paranteză, lupii ar fi dorit să-l ia chiar pe Cernat, de la Oţelul, însă, din păcate, clubul ploieştean nu mai poate concura la capitolul financiar cu cele din Bucureşti.

Deocamdată, numele care se vehiculează sunt Junior Mengolo (21 de ani, atacant camerunez, U Cluj), Jugurtha Hamroun (25 de ani, mijlocaş algerian, Oţelul), Sanaa Altama (24 de ani, mijlocaş la închidere francez, Oţelul) şi Mahamadou Sissoko (26 de ani, fundaş central francez, Oţelul).

L-am contactat pe antrenorul secund al Petrolului, Valentin Sinescu, pentru a-I caracteriza pe jucătorii amintiţi, chiar dacă nu toţi sunt înţeleşi cu gruparea lupilor.

Mengolo:

Este un atacant destul de bun a cărui mare calitate este că poate scoate uşor un adversar în duel unu la unu. A fost un jucător căruia noi i-am acordat atenţie sporită în pregătirea partidei cu U. Cluj, din retur.

Hamroun:

Este unul dintre jucătorii pe care i-am apreciat. La fel ca Mengolo, se descurcă foarte bine în duelurile unu la unu. Are şi execuţii bune, este un fotbalist care i-ar fi util Petrolului.

Altama:

Un mijlocaş defensiv cu un aport semnificativ pe faza de construcţie. Aş spune că îi este superior lui Filip la acest capitol. Este însă un fotbalist mai lent şi nu are vivacitatea pe care o avea Filip la recuperare. Este interesant de văzut dacă reuşeşte să compenseze prin ştiinţa jocului şi prin calitatea pe care o aminteam.

Sissoko:

Este un fundaş bun, puternic şi foarte bătăios. Din păcate, a avut o perioadă în care a fost accidentat. Petrolul are nevoie de fundaşi şi cred că Sissoko s-ar potrivi.