Şase oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) au fost arestaţi miercuri la Zurich pentru corupţie, la cererea Statelor Unite, a anunţat Tribunalul federal elveţian, citat de Reuters.

''Poliţia cantonală a arestat şase funcţionari din fotbal (...) la cererea autorităţilor americane. Sunt reprezentanţi ai media sportive şi ai societăţilor de marketing sportiv implicaţi în scheme de plăţi către înalţi funcţionari ai organizaţiilor fotbalistice (delegaţi FIFA şi alte persoane aparţinând organizaţiilor afiliate forului mondial) în schimbul drepturilor mediatice şi de marketing pentru competiţii organizate în Statele Unite şi America de Sud'', a indicat ministerul elveţian de Justiţie într-un comunicat, precizând că a acţionat la cererea parchetului din districtul est al metropolei americane New York.

FIFA a anunţat că va încerca să ''clarifice'' situaţia, potrivit unei declaraţii de presă pentru agenţia France Presse a unui purtător de cuvânt.

New York Times a relatat că persoanele arestate sunt înalţi oficiali ai FIFA şi se aflau în Elveţia pentru a participa la Congresul forului mondial, în cadrul căruia preşedintele Joseph Blatter va candida, vineri, pentru al cincilea mandat, în faţa singurului adversar, prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein.
Autorităţile americane îi suspectează pe cei arestaţi că ar fi primit mită de ''milioane de dolari'', într-o perioadă care datează de la începutul anilor 1990 şi până azi. Potrivit surselor, suma totală aflată în discuţie ar fi mai mare de 100 de milioane de dolari.

Persoanele arestate vor fi interogate de poliţia din Zurich, la cererea părţii americane, precizează Reuters, în aşteptarea completării actelor de extrădare.

Agerpres