Petrolul are 52 de puncte cu trei etape înainte de final şi în joc mai sunt încă 9. Astra pare singura echipă capabilă să ameninţe locul al treilea ocupat de ploieşteni.

La două lungimi în spatele lupilor, fotbaliştii din Giurgiu au un program asemănător. Astra este, de fapt, echipa care, în acest sezon, a jucat practic cu ce a lăsat Petrolul.

Aşadar, gruparea antrenată acum de Şumudică va întâlni, în ordine, pe U. Cluj (deplasare), ASA Târgu Mureş (acasă) şi Dinamo (deplasare).

Petrolul va juca împotriva mureşenilor (mâine, în deplasare), cu Dinamo (vinerea viitoare, acasă) şi cu Chiajna (miercurea cealaltă, în deplasare).

Sinescu are dreptate când spune că lupta la titlu nu se decide în etapa a 32-a şi nu depinde total de meciul Petrolului la Târgu Mureş.

Până una-alta însă, galben-albaştrii trebuie să se îngrijească să nu piardă locul al treilea care aduce o diferenţă de bani semnificativă din drepturile de televizare, faţă de următoarea poziţie.

Ţinând cont de moralul pe care îl au mureşenii şi de cota de avarie la care se află Petrolul din acest punct de vedere, ASA are un avantaj cert pentru confruntarea de mâine. De asemenea, ardelenii dispun şi de avatantaje tehnice şi tactice. E dureros pentru ploieşteni, dacă privim în urmă, la echipa care a terminat turul de campionat, dar este adevărat. ASA dispune de o linie mediană mult mai puternică. Bătrânii N’Doye şi Mureşan sunt peste orice combinaţie de mijlocaşi centrali ar încerca Teja şi Sinescu, fără De Lucas, accidentat. Ardelenii sunt acoperiţi bine şi în flancuri, acolo unde, din nou, lupii au probleme, pe ambele faze.

Interesantă va fi opţiunea Petrolului pentru postul de atacant. Tamuz este indisponibil, aşa că rămân, în principiu, două vaiante: Tchite sau N’Koyi. Asta dacă nu cumva cineva se va hotărî odată să-l încerce acolo şi pe Pastorini.

În fine, meciul ASA – Petrolul este mai mult de 1X decât de 2.

Şi următorul, cel cu Dinamo, de pe teren propriu, la fel, dacă punem în balanţă şi o eventuală dorinţă a jucătortilor petrolişti de a-i da peste nas lui Mircea Rednic.  Chiar dacă lupii au jucat în acest sezon mai bine afară decât pe teren propriu.

Şi ultimul joc, cel cu Chiajna, ar putea conta în lupta pentru acest loc 3 cu care Petrolul se mulţumeşte. În funcţie de problemele gazdelor la retrogradare, ar putea fi iarăşi un meci foarte greu.