În ultimii trei ani, Petrolul a fost o candidată serioasă la titlu, dar, un culoar mai favorabil ca în acest sezon nu a avut în istoria recentă.

Lupii sunt, de fapt, mari maeştri în a-şi da singuri peste picioare. Unele dintre deciziile luate pe parcursul acestui sezon s-au dovedit a fi neinspirate, iar evenimentele care au dus la înregistrarea echipei ploieştene în dosare penale i-au pus capac. Toate acestea au avut repercusiuni importante asupra parcursului echipei. Au contribuit din plin la aberaţia statistică ce arată că Petrolul e singura echipă neînvinsă în deplasare, dar care a pierdut 7 meciuri acasă, din care cinci la rând, dar şi la ascensiunea celor de la ASA Târgu Mureş.

Lăsând la o parte faptul că ASA nu are un lot rău şi că a consemnat unele rezultate notabile, prezenţa ei în lupta la titlu este conjuncturală. E acolo tocmai pentru că Petrolul şi, eventual, Astra, nu sunt.

Din echipa care îşi propunea trei trofee pe plan intern, Petrolul a ajuns arbitru în Liga I. Ca un fotbalist fără mari perspective în carieră care schimbă macazul.

FCSB a făcut egal cu Chiajna, iar ASA a fost învinsă de Mediaş. Galben-albaştrii vor juca în etapa viitoare la Târgu Mureş şi au acest statut ingrat de arbitru al luptei la titlu.

În rândul suporterilor petrolişti, părerile sunt împărţite. Unii spun că Petrolul ar trebui să le înlesnească mureşenilor drumul pentru a nu lua FCSB campionatul. Alţii prefer ca echipa lor să arbitreze corect. Adică să joace la victorie şi să câştige, să facă egal sau să piardă corect.

Dar dacă Petrolul  nu a putut să lupte la titlu, de ce ar interesa-o cine îl ia?

Până la urmă, dilema meciului de sâmbătă nu este atât de mare. FCSB merită să piardă titlul, iar ASA merită să-l câştige dacă o bate pe Petrolul fără niciun ajutor. Mai ales că joacă acasă şi că va fi, incomparabil, mai uşor decât în meciurile din turul campionatului şi din Cupa României, în care Albin a înscris două goluri.