ASA are două puncte peste FCSB, iar Petrolul joacă la Târgu Mureş peste două etape. Întrebare pentru suporterii Petrolului: dacă lupii nu mai au nicio şansă la campionat, pe cine preferă? Evident, întrebarea este fără rost.

Toţi suporterii Petrolului ar dori să ia mureşenii campionatul, doar pentru a o vedea pe FCSB îngenunchiată. Evident, milioanele de stelişti de mici de pretutindeni ar spune că este o dovadă a frustrării petroliştilor. Este, dar nu numai atât.

Nu doar pentru că ne-am dat singuri peste picioare, ne dorim ca fecesebiştii să nu ia titlul.

Ci şi pentru că nişte întâmplări în fotbal precum Papp şi Popa le-au arătat ploieştenilor degetul mijlociu la Ploieşti, după un amărât de egal.

Pentru că fostul antrenor care urinează acum la rădăcina lui Gâlcă a încins hora prostiei tot după un egal pe stadionul Ilie Oană.

Pentru că noi nu credem că a fost vreo sculă de antrenor, chiar dacă el a câştigat ultimul titlu. Şi nici măcar vreo sculă, chiar dacă nevastă-sa umbla cu poza lui pe rochie.

Pentru că ni se întoarce stomacul pe dos când dăm drumul la televizor.

Pentru că părinţii şi copiii noştri au fost gazaţi anul trecut în drum spre Bucureşti şi s-au întors bătuţi acasă, deşi aveau tot dreptul să meargă la meci.

Pentru că  milioanele de stelişti de mici de pretutindeni invocaţi la TV nu există. În afara bucureştenilor din două cartiere care veneau la meciuri, există doar nostalgici ai vremurilor în care Steaua a defilat cu tancul sovietic în fotbalul românesc sau oameni fără echipă. 

Dar, peste toate acestea, FCSB nu trebuie să ia titlul pentru că nu merită.

Şi, da, dacă tot e capra Petrolului după gratii şi echipa a luat-o la vale, ploieştenii s-ar bucura să moară şi oaia ciobanului de la Bucureşti.