Altădată, pe stadionul Ilie Oană nu aveai loc să arunci un ac la meciurile cu Astra. Acum, puţini au venit. Puţini, la Ploieşti, înseamnă totuşi vreo 3.000 de suporteri care au decis să fie şi la rău alături de echipă.

În prima jumătate de oră, Petrolul a avut posesie ca Barcelona. Enervant, dar nu enervant de precis, ci enervant de static, de lipsit de limpezime. Singurul şut pe poartă i-a aparţinut lui Satli, trimis de Rednic în apă adâncă pentru un un fundaş central, în linia mediană de patru, în timp ce un fotbalist mult mai tehnic, De Lucas, a jucat mai mult în faţa apărării. E şi aici o logică, pentru că De Lucas a fost pus acolo să iniţieze jocul ofensiv. Dar ce folos, când jucătorii din faţă sunt capăt de linie. Cât despre Satli, omul a tras bine, tare, dar, în restul timpului n-a făcut decât să demonstreze că nu prea are ce să caute acolo.

Astra lui Şumudică a fost mai periculoasă în ultimul sfert de oră al primei reprize, dar numai pe fondul unor greşeli flagrante ale petroliştilor.

Primul act s-a încheiat însă cu o mare ocazie a Petrolului. Din fază fixă, De Lucas a centrat bine, iar Ipsa, venit la colţul lung, a reluat defectuos, din unghi, pe lângă poartă.

La pauză, Rednic a făcut prima schimbare. A ieşit Nepomuceno şi a intrat Pastorini. Ca o glumă, probabil că antrenorul Petrolului a făcut beţişoare în vestiar, iar Gevaro l-a tras pe cel scurt. Ar mai fost de schimbat Astafei, Satli - aflat în pericol de cartonaş roşu – dar şi Marinescu, cel care a părut a avea probleme la efort.   

Asta, după cum s-a jucat în prima repriză.

La începutul celei secunde, tot Satli a tras şi cel de-al doilea şut pe spaţiul porţii, dar, cel mai important, la scurt timp, Asatafei a obţinut un penalti, după o cursă în mare viteză pe partea dreaptă. Nefiind Vasilache pe teren şi, probabil, nici pe stadion, ca să ia el mingea, a executat Tamuz: Perfect, în forţă, la rădăcina barei din dreapta portarului, pentru 1-0 din minutul 51.

Aşa că Rednic a făcut bine schimbarea şi n-a greşit când a decis să-l lase pe Astafei să joace, el având o evoluţie bună în special pe faza defensivă.

Despre Astra nu se pot spune prea multe până în minutul 83. Asta au gândit, probabil şi jucătorii Petrolului, culcându-se pe o ureche. De aceea, au încheiat meciul cu amândoi ochii învineţiţi. Întâi a lovit Takayuki, cu capul, lăsat singur în faţa lui Pecanha. Apoi, în minutul 86, Budescu a centrat magistral, iar Alibec a înscris pentru 1-2 cu o execuţie de excepţie (86). Într-un moment de întrerupere a jocului, Şumudică l-a chemat pe Budescu la margine şi l-a pupat.

Cât despre lupi, ei n-au ce face decât să-şi lingă iarăşi rănile, când, de fapt, au nevoie de tratament specializat.  

 

Petrolul – Astra Giurgiu 1-2 (0-0)

Marcatori: Tamuz (51-pen) / Takayuki (83), Alibec (86)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Filip, Ipsa, Peteleu (79 Fanchone) – De Lucas – Astafei, Marinescu, Satli, Nepomuceno (46 Pastorini) – Tamuz (71 Tchite). Antrenor: Mircea Rednic.

Astra: Lung – Gorupec, Găman, Youssef, Pinto - Laban, Takayuki – Enache, Tembo (56 Budescu), De Amorim – Fatai (65 Alibec). Antrenor: Marius Şumudică.

Arbitri: Horaţiu Feşnic (Cluj) – Miklos Nagy (Cluj), Sebastian Stoianof (Constanţa) – Marian Barbu (Braşov), Denis Haidiner (Hunedoara). Obs: Aron Huzu (Sibiu), Paul Cazan (Bucureşti)

Foto: prosport