Faţă de alte meciuri, Petrolul a jucat mai bine faza de atac la Piatra Neamţ. La finalizare însă, a fost greu de tot, cu tot cu Tchite şi cu Tamuz, puşi de Mircea Rednic în vârful formulei 4-4-2 cu care a început jocul cu Ceahlăul.

Trei ocazii importante a avut Petrolul în prima repriză. În minutul 12, De Lucas, căpitan al haitei la Piatra Neamţ, a trecut de doi adversari la mijloc şi i-a pasat superb lui Tchite, pe poziţie viitoare.  

Atacantul a trimis însă slab, având unele circumstanţe atenuante: intrase în unghi şi, în plus, mingea i-a sărit.

Celelalte două ocazii l-au avut la finalizare pe Tamuz. Şi execuţiile acestuia au fost modeste, cu specificaţia că poziţia în care s-a aflat a fost mai bună: în centrul careului, la reluarea cu capul din minutul 18 şi uşor stânga, puţin mai devreme, când a trimis în braţele lui Jovic.

Brusc, Petrolul şi-a pierdut vigoarea, iar echipa Ceahlăului a devenit mai periculoasă. Formaţie care chiar îşi merită soarta – să lupte pentru evitarea retrogradării – putea intra la vestiare în avantaj. În chiar ultimul minut al primei reprize, portarul Cobrea a scos un gol ca şi făcut, după ce Sialmas reluase din interiorul careului.

N-a trecut însă mult şi nemţenii tot au înscris. La două minute de la reluare, dintr-o lovitură liberă directă din colţul careului mare, Stana a tras la colţul scurt şi l-a învins pe Cobrea. Ceahlăul - Petrolul 1-0, în condiţiile în care victoria le e vitală nemţenilor. Mai poţi să spui ceva? Orice se poate spune, în funcţie de disponibilitate şi de frustrarea adunată după ultimele meciuri ale Petrolului. Aş spune însă că lupii sunt în continuare în plasa propriilor probleme şi că fiecare astfel de meci nu face decât să o facă mai rezistentă şi mai strânsă.

De la primirea golului, Petrolul a avut o singură ocazie bună până în minutul 72, Pastorini a recentrat cu capul, dar şutul lui Astafei a fost blocat de un fundaş advers.

Au rămas însă încercările ploieştenilor de a trimite mingea în poarta lui Jovic. Unele dintre ele hilare. Ceea ce se întâmplă la Petrolul nu este însă deloc de râs. Şi totuşi... În prelungiri, norocul le-a surâs lupilor, când şutul bun al lui N'Koyi, deviat de portarul Ceahlăului, l-a lovit pe Markovic şi a intrat în poartă! Era să fie şi mai rău. Până ca arbitrul să fluiere finalul, Astafei a trimis şi el în plasă, însă arbitrul fluierase, cam uşor, fault în atac.

S-a terminat 1-1 şi Petrolul rămâne invincibilă în deplasare. Puţin!

Ceahlăul – Petrolul 1-1 (0-0)

Marcator: Stana (47) / Markovic (90+2-autogol)

Ceahlăul: Jovic - Markovic, Ichim, Buden, Rafael - Ştefănescu (80 Gheorghiu), Achim, Stana (55 Aldea) – Sialmas ( 90+1 Wellyson), Balint, Chitoşcă. Antrenor: Vranja Radinovic.

Petrolul: Cobrea – Alcenat, Filip, Ipsa, Peteleu – Marinescu (67 Nepomuceno), De Lucas, Satli, Pastorini (80 N’Koyi) – Tchite, Tamuz (67 Astafei). Antrenor: Mircea Rednic.