Simona Halep, locul 3 WTA şi a doua favorită, a învins-o, miercuri, în premieră, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Meciul a durat o oră şi 50 de minute şi a fost extrem de disputat. 

Simona Halep a avut parte de o confruntare dificilă în optimile de finală ale turneului de la Stuttgart. Garbine Muguruza, jucătoare care câştigase precedentele două întâlniri, s-a impus în primul set cu 6-3. Halep a câştigat cu 6-1 cel de-al doilea set şi a împins meciul în decisiv. Jucătoarea din Spania a reuşit primul break al setului şi a condus cu 2-0, însă Halep a întors soarta confruntării.

Cele două jucătoare s-au întâlnit, miercuri, a treia oară în ultimele şapte lui, precedentele două partide intrând în palmaresul sportivei spaniole de 21 de ani.

În septembrie 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan, în prima lor partidă, Muguruza a câştigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar în februarie, la Galaţi, în Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafeţe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură.

Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 15.375 de euro şi cu o sută de puncte WTA.