Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România contestă tabelele preliminare de creanţe ale cluburilor FC Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj în procesele de insolvenţă, întrucât jucătorii care au de recuperat bani au fost trecuţi la categoria creditorilor chirografari şi nu la salariaţi.

"Am făcut contestaţie pentru ca toţi membrii noştri să fie înscrişi la categoria salariaţilor şi nu la cea a creditorilor chirografari. Ştie toată lumea că fotbaliştii au contracte civile, care au fost recalificate din punct de vedere fiscal la controalele ANAF-ului drept contracte de muncă. Atunci reisese că veniturile sunt de natură salarială. La categoria chirografară, în planul de reorganizare, sumele recuperate sunt de zero la sută în majoriatea cazurilor. Este o practică pe care a încercat-o şi Rapidul în trecut, dar am făcut acelaşi lucru şi am câştigat, jucătorii fiind înscrişi la categoria salariaţi", a declarat Emilian Hulubei.

FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) către 75 de creditori înscrişi la masa credală, cea mai mare sumă fiind către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, peste două milioane de lei, conform tabelului preliminar al creanţelor obţinut de MEDIAFAX.

Conform tabelului preliminar al creanţelor societăţii aflate în insolvenţă, salariaţii clubului au de recuperat aproximativ 316.000 de lei. Toţi jucătorii şi foşti jucători înscrişi la masa credală au fost trecuţi în tabelul preliminar de creanţe la categoria creditorilor chirografari, susţine MEDIAFAX. La Petrolul sunt însă salariile la zi, conform oficialilor clubului, jucătorii având de primit banii din bonusurile de performanţă.