Petrolul se află în negocieri cu un investitor pentru preluarea clubului. Din cele trei variante despre care s-a discutat în trecut, a mai rămas una, pe care directorul executiv Andi Crângu o consideră palpabilă.

În cadrul emisiunii Pasul la ofsaid, oficialul clubului ploieştean a precizat că tranzacţia va putea fi efectuată nu mai devreme de toamna acestui an. Din motive de procedură, din moment aşa, aşa cum Jurnalul Prahovean explica în urmă cu ceva vreme, auditul şi ceilalţi paşi necesari presupun o lungă perioadă de timp.

Crângu a explicat că tot ce s-a scris în presă cu privire la numele companiilor care ar dori să se implice nu este conform cu realitatea. Alţii sunt investitorii, deocamdată fără nume. Cert ar fi, potrivit afirmaţiilor lui Crângu, că îşi doresc să investească pentru imagine, că vor plăti imediat toate datoriile şi că s-au înţeles şi asupra sumei pe care Dan Capră o doreşte în schimbul acţiunilor.  

Până la preluarea clubului, FC Petrolul va proceda la reorganizare. Asta presupune şi o remaniere masivă la lotului şi prezentarea în sezonul viitor cu un buget mai mic. Obiectivele de performanţă internă ar rămâne valabile, în condiţiile în care cele europene ies din discuţie pentru cel puţin două sezoane de acum înainte din cauza insolvenţei.  

Până la numirea unui manager sportiv, de campania de transferuri de vor ocupa un impresar şi Mircea Rednic, în timp ce partea financiară cade în sarcina lui Crângu. Oficialul spune că jucătorii care vor veni nu vor avea contracte la nivelul la care se află acum fotbaliştii Petrolului. Crângu a mai afirmat că s-au greşeli în campaniile anterioare de achiziţii, dar şi la negocierile cu anumiţi jucători.