Directorul executiv al Petrolului, Andi Crângu, a prezentat o situaţie care sugerează că fotbaliştii ploieşteni nu o duc chiar atât de rău, cum ei înşişi au lăsat să se înţeleagă.

Încă de la declanşarea ostilităţilor dintre jucători şi conducere, în iarnă, fotbaliştii au subordonat toate acţiunile lor faptului că nu şi-au primit banii. Iată ce a spus Crângu, în cadul emisiunii “Pasul la ofsaid”:

”Ce puteam să fac eu ca şi conducător, în situaţia actuală, am făcut. Le plătesc salariile la zi. Jucătorii au şi chiriile plătite la zi, au şi maşini de serviciu. Niciun club din Liga I nu dă maşină de serviciu jucătorului. La Petrolul, toţi au maşini, pe cheltuiala clubului. Au chiriile plătite, au mese, stau în hoteluri de 5 stele, chiar şi în condiţiile în care clubul se află în insolvenţă. Le-am creat toate condiţiile să facă performanţă. Închiriem terenuri la Buftea, găsim tot felul de variante pentru a se antrena unde este mai bine, în funcţie de starea vremii. Nu intră în sarcinile mele să-i motivez şi să-i fac să nu piardă puncte acasă în patru meciuri consecutive. Este ruşinos, este inexplicabil, sau, dimpotrivă, este explicabil: drăguţii de fotbalişti ştiu că în situaţia în care ne aflăm, în insolvenţă, suntem obligaţi să plătim salariile la zi, altfel, în cinci zile ne pot cere falimentul în mod direct. Adică ei ştiu că indiferent ce fac, cum se antrenează sau cum joacă, bănuţul vine pe data de 15. Sunt echipe în Liga I care au restanţe mai mari de 3-4 luni de zile, iar noi avem banii la zi”.

Lăsând la o parte motivele pentru care clubul a intrat în insolvenţă şi despre care s-a discutat deja foarte mult, punctul de vedere al oficialilor Petrolului are susţinere.

Este clar că Petrolul a fost şi este încă un loc călduţ pentru mulţi dintre jucători. Cea mai importantă dovadă este că n-au plecat în iarnă, deşi au avut posibilitatea să o facă. Sumele pe care fotbaliştii le mai au de încasat puteau fi recuperate oricum, indiferent dacă plecau din iarnă sau dacă au decis să rămână.

Cumva, fotbalişti ai Petrolului au convenit că este PROFITABIL să rămână încă şase luni, decât să plece. Despre bani este vorba, nu despre lucruri “nesemnificative” precum culorile, suporterii, oraşul, etc.