Spunea cineva din staful Petrolului că este incredibil cum Rednic reuşeşte să ţină cât de cât hăţurile la Petrolul, în condiţiile în care arestarea preventivă a patronului, intrarea în insolvenţă şi datoriile către jucători au provocat un cutremur catastrofal care a zdruncinat din temelie clubul ploieştean.

Este clar însă că, din când în când, lucrurile mai scapă de sub control. În privinţa fotbaliştilor Geraldo şi Teixeira, Rednic a fost obligat să ia măsuri drastice pentru a menţine legăturile (şi aşa slabe) din vestiar.

Şi cazul lui Vasilache este elocvent pentru ceea se întâmplă la Petrolul. Dacă un jucător venit abia de câteva luni, liber de contract şi aşezat la masa (asta care e) a lupilor îşi permite să confişte mingea ca să execute el un penalti pentru care nu a fost desemnat niciodată, este grav.

Veţi spune, poate, că a fost luat de val, că el a obţinut lovitura de pedeapsă din meciul cu Gaz Metan. Dar, până la urmă, a fost un amărât de henţ venit din mai nimic. Nici vorbă despre o acţiune în care Vasilache să fi înşirat adversarii prin careu şi să fi fost oprit cu eforturi supraomeneşti prin fault.

Şi chiar dacă ar fi fost aşa, pentru că nu el fusese desemnat să bată un penalti nu avea voie niciodată să treacă peste indicaţiile antrenorului.

Spaniolul De Lucas, cel desemnat la antrenamente să bată eventualele lovituri de pedeapsă, a declarat că nu a dorit să se certe cu Vasilache! Unul dintre fotbaliştii vechi ai Petrolului spune că n-a dorit să-l tragă de mânecă pe unul dintre cei mai noi, care, nici pe departe, nu a arătat, prin joc, că deciziile sale de moment ar trebui respectate.

O întrebare retorică trecută de Rednic de trei ori printre dinţi la adresa lui Vasilache nu schimbă rezultatul, dar va schimba sigur şansele lui de a mai prinde meciuri la Petrolul.

Şi dacă tot se face curăţenia de primăvară la Petrolul, de ce nu aruncăm o privire şi-n curte? Sunt câţiva fotbalişti la juniori care au făcut periodic pregătirea cu echipa şi chiar au prins câteva minute în sezonul trecut. Dacă ăştia mari îşi fac de cap, ce-ar fi să le daţi o şansă celor mici să crească?