Gimnasta Andreea Munteanu a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la bârnă, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier, ea urmând să concureze şi în finala de la sol.

Andreea Munteanu a fost notată cu 14,366, cu care a obţinut medalia de aur. Pe podium au mai urcat Rebecca Downie (Marea Britanie, 14,300, medalie de argint) şi Claire Martin (Franţa, 14,200, medalie de bronz).

Munteanu va mai concura duminică şi în finală la sol, în timp ce la masculin, România va fi reprezentată de Marius Berbecar şi Andrei Muntean, în finala de la paralele.

La CE individuale de la Montpellier, Laura Jurcă s-a clasat, vineri, pe locul 7, iar Diana Bulimar pe locul 10, în finală la individual-compus.

La Campionatele Europene individuale de la Montpellier participă 167 de sportivi din 38 ţări în concursul masculin şi 100 de gimnaste din 33 de ţări în competiţia feminină. La finalul competiţiei, preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, va înmâna drapelul forului european următoarei gazde a a CE, Bucureşti (2017).