Petrolul aproape că a pus Cupa în braţele celor de la FCSB şi a rămas fără obiectiv. De la această premisă trebuie să plecăm de acasă spre meciurile Petrolului, mai toate împotriva unor echipe care au pentru ce să lupte. Pandurii, de exemplu, au venit la Ploieşti cu frica retrogradării. Pe terenul moale însă, s-au ţinut tare. Au înscris la prima neatenţie a lupilor, grăbind executarea unei lovituri libere. Golul marcat de Momcilovici, din centrarea lui Răduţ, a fost spectaculos, fundaşul stânga reluând din alunecare, la colţul scurt, o minge aproape imposibilă.

Nişte jucători aflaţi în situaţia celor de la Petrolul nu pot fi înţepaţi decât în orgoliu. Golul Pandurilor a mişcat câte ceva în echipa lui Rednic. Tchite şi Geraldo au ratat două ocazii mari. Oltenii avură ceva noroc, dar, în general, jocul lupilor pe faza de atac a lăsat de dorit. Astafei a fost mereu capăt de linie, iar Rednic l-a înlocuit încă din minutul 39.  

Repriza s-a încheiat într-un cor de fluierături. Nu multe, pentru că la meci n-au venit decât vreo 2.000 de oameni. Vremea rea şi performanţa din Cupă i-au lăsat pe suporteri acasă.

Chinuit rău de tot, lupii şi-au trecut în cont prima mare ocazie a reprizei secunde în minutul 62. Din fază fixă, evident, din moment ce Tamuz a dislocat multă apă în terenul advers, iar Tchite nu se potriveşte deloc unui teren greu. Coman, fotalistul trimis de Rednic în locul inutilului Astafei a reluat total greşit, cu poarta goală, şutul trimis de Teixeira din afara terenului şi respins în faţă de portarul Pandurilor.

Filipe a fost scos şi el de Rednic, primind o porţie de fluierături din tribună. A ieşit la rampă Kronaveter, cu câteva execuţii frumoase, dar fără rezultat. A mai fost şi un pui de penalti la Tamuz, pe care arbitrul Dima l-a ignorat. În rest, o luptă surdă pe scena unui teatru absurd pe care a fost aruncat Petrolul în 2015, de conducători şi de jucători. Teixeira, Astafei şi Geraldo au încasat câte un cartonaş galben şi nu vor juca cu FCSB. Petrolul – Pandurii 0-1. A treia înfrângere la rând acasă. Aplauze!

Petrolul – Pandurii 0-1 (0-1)

Marcator: Momcilovic (14)

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Filip, Geraldo, Fanchone – Astafei (39 Coman), Marinescu (56 Kronaveter), De Lucas, Teixeira (75 Pastorini) – Tamuz, Tchite. Antrenor: Mircea Rednic.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Vasiljevic, Cordoş, Momcilovic – Elton, Mrzljak (84 Piţian) – Răduţ, Nistor, Nicoară (63 Buleică) – Roman (72 Matulevicius). Antrenor: Edi Iordănescu.

Arbitri: Iulian Dima (Bucureşti) – Ovidiu Artene (Vaslui), Vladimir Urzică (Neamţ) – Lucian Rusandu (Covasna), Horia Mladinovici (Bucureşti). Obs: Dan Berbecaru (Vâlcea), Marin Petrache (Giurgiu)