Petrolul se află în faţa celui mai important meci de până acum din actualul sezon. Blocată în fara Europei din cauza intrării în insolvenţă şi fără şanse mari la titlu, echipei ploieştene îi mai rămâne un singur trofeu din cele trei pe care şi le propusese la începerea competiţiilor.

Pe lupi îi desparte un singur meci de finala Cupei României care presupune un joc teoretic mai uşor comparativ cu semifinala jucată împotriva grupării FCSB.

Mâine seară, pe Arena Naţională, galben-albaştrii trebuie să înscrie. Să învingă sau să facă o remiză cu mai mult de un gol marcat.

Un  aspect al acestei confruntări ar putea fi esenţial. Dacă se uităm în spate, vedem că nici Petrolul şi nici FCSB n-au rupt gura târgului, ambele echipe având evoluţii mai degrabă modeste în returul campionatului.

Diferenţa esenţială este că, în general, Petrolulului i-au lipsit cel puţin doi jucători de bază şi, de cele mai multe ori, ambii atacanţi. FCSB n-a avut astfel de probleme. Până acum.

Situaţia s-a schimbat. De la ei vor lipsi Chipciu şi, probabil, Arlauskis. La noi, revin Tchite şi Tamuz. Ambii sunt refăcuţi şi-l expun pe Mircea Rednic unei dileme plăcute: cu cine joc titular?   

De asemenea, De Lucas este şi el apt de joc. Şi spaniolul i-a lipsit mult Petrolului şi va juca din primul minut, după cum a anunţat antrenorul Mircea Rednic.

Pentru prima dată în acest an, Petrolul dispune de cei mai buni jucători în atac şi în linia mediană. Tamuz, Tchite şi De Lucas nu au evoluat de mai multă vreme, dar tot e mai bine!

Pe de altă parte, se aşteaptă cu înfrigurare răspunsul echipei medicale cu privire la Geraldo. Rednic a spus însă ceva interesant. Că este o situaţie în care şi clubul şi jucătorul riscă şi că depinde mult de fotbalist dacă îşi asumă riscul.

În cazul în care căpitanul Petrolului nu va evolua, prima soluţie pentru centrul apărării centrali rămâne cuplul Ipsa-Satli. Dacă nu cumva Rednic îl va coborî din nou pe Filip, urmând ca, la mijloc, să decidă cine va juca alături de Pablo: Marinescu sau Satli.

Petroliştii au exersat toată săptămâna şi penaltiurile, pentru cazul în care se va ajunge la lovituri de departajare. Dar poate, nu. Poate va fi cum îşi doreşte Geraldo Alves: FCSB – Petrolul 0-1!

Foto: gsp.ro