Românca SImona Halep s-a calificat în finala turneului Indian Wells, după abandonul Serenei Williams.!

Decizia liderului mondial din tenisul feminin a fost cauzată de o accidentare la genunchiul drept, situaţia fiind confirmată de WTA.

 Simona Halep va disputa a doua finală din carieră la o competiţie Premier Mandatory, după ce a ajuns în ultimul act la ediţia de anul trecut a turneului de la Madrid. Românca se va duela cu jucătoarea sârbă Jelena Jankovici (21 WTA), care a trecut de germana Sabine Lisicki (30 WTA).

Calificarea în finală este recomensată la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA, câştigătoarea trofeului urmând să primească 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a turneului californian, constănţeanca a fost eliminată în penultimul act.

Simona Halep şi Serena Williams s-au întâlnit ultima dată în octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, jucătoarea noastră fiind învinsă cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două s-au mai duelat şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2.

Anterior, ele au mai jucat de trei ori şi de fiecare dată s-a impus americanca. Prima dată în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena a câştigat cu 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.