Ne-am temut de autobaza lui Cârţu şi a dat autobuzul peste noi! De unde Rednic şi elevii săi îşi propuseseră să dea gol repede ca să nu-şi facă meciul greu, Petrolul a luat gol tot repede, în minutul 6. Fază fixă, pe placul oltenilor, şi Rocha l-a învins pe Pecanha din centrarea lui Brandan.

Aşa că hai pe ei! Craiova şi-a tras maşinile în faţa careului lui Bălgrădean, iar Petrolul a repetat jocul din meciul cu Iaşiul. Fără vigoare în atac, atunci când până şi Teixeira a tot obosit să tragă după el o jumătate de echipă, cea de la mijloc în sus.

Şi totuşi, două ocazii bune pentru galben-albaştri până la pauză: Astafei a tras rău din poziţie bună, iar, apoi, şutul lui Teixeira, din interiorul careului a fost deviat şi apoi respins de Izvoranu din faţa porţii.

După pauză, Craiova a avut şansa lui 0-2, dar lupii au revenit în plan. În minutul 48, Astafei a preluat superb la 20 de metri, a intrat în careu şi l-a executat pe Bălgrădean. A ieşit bine, aşa cum şi-a dorit şi Rednic după antrenamentele la care fotbalistul Petrolului a lucrat la finalizare.

Din păcate, lupii nu au avut timp să se bucure. Au sărit oltenii, pentru că Ipsa a făcut penalti, pe o fază la care axul central al Petrolului a fost frânt: 1-2, din minutul 51, prin golul lui Brandan.  

O luăm de la capăt, de la începutul meciului, de când Petrolul a alergat după egalare. Jocul Craiovei a însemnat manevre în autobază. Eficient, până la un moment dat. Până când Kronaveter, aflat în meci, a făzut faza serii cu Teixeira, iar Achim a comis henţ în careu. Filipe si-a asumat şi sarcina penaltiului, dar a fost doborât de greutatea atâtor meciuri duse în cârcă. A tras slab, iar Bălgrădean a apărat…

Era minutul 79. În minutul 90+4, oltenii au băgat cheia în contact şi au mişcat autocarul spre Craiova cu trei puncte în ladă.

Petrolul este la cea de-a doua înfrângere consecutivă pe stadionul Ilie Oană.

 

Petrolul – CS U Craiova 1-2 (0-1)

Marcatori: Astafei (48) / Rocha (6), Brandan (51-pen)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone – Filip (73 Coman), Marinescu (46 Mareş) – Nepomuceno (61 Vasilache), Kronaveter, Teixeira – Astafei. Antrenor: Mircea Rednic.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Mateiu (81 Băluţă), Nascimento (90+3 Da Graca), Brandan – Rocha, Bawab (87 Herghelegiu), Târnăcop. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Arbitri: Cristian Balaj – Vasile Marinescu, Valentin Avram – Cătălin Popa, Denis Haidiner.

Obs: Alexandru Deaconu, Paul Mincu.