Şapte puncte i-a adus Petrolului Filipe Teixeira în cele patru etape disputate din retur. Cele trei goluri marcate în partidele cu Braşov, Botoşani şi Rapid sunt o măsură a calităţii tehnice şi morale ale celui mai bun fotbalist al Petrolului. Dar nu numai golurile. Jocul său, faptul că reuşeşte, la 34 de ani, să acopere o zonă uriaşă de teren, ştiinţa fotbalului fac din Filipe Teixeira bunul cel mai de preţ al lupilor, jucătorul care ţine de multă vreme întreaga ofensivă. Filipe a avut rol proeminent şi în trecut, doar că atunci i-a fost mai uşor, cu Albin.

Acum, punând în balanţă toate problemele Petrolului, felul în care joacă Teixeira apare într-o lumină mult mai puternică, o lumină care-i îi face să pună mâna la ochi pe cei care s-au întrecut să anunţe sfârşitul lupilor.

Desigur, nu este tocmai convenabil ca o echipă cu pretenţii să depindă atât de tare de un singur jucător. Dar Petrolul nu traversează o conjunctură normală. Tamuz este accidentat, Tchite a ajuns târziu, Kronaveter – un fotbalist nicicum banal, aşa cum l-a caracterizat un editorialist din presa centrală – abia a bifat primele minute după o pauză lungă, lungă de tot.

Trecând în revistă comentariile suporterilor petrolişti la articolele din presa locală, da, este clar că oamenii din conducerea echipei ar trebui să-i prelungească lui Filipe contractul care expiră în vară. Multe depind de evenimentele din această vară. Probabil că Teixeira va da curs unei oferte decente din partea Petrolului, în cazul în care va putea fi făcută, chiar dacă unele echipe se vor strădui iarăşi să-i obţină semnătura.

Până atunci însă, Filipe Teixeira va încerca să menţină Petrolul în obiective. Când îi va avea alături pe Tamuz şi pe Tchite va fi mai simplu. Vor marca şi ei, poate şi alţii. Asta îşi doreşte mijlocaşul care a dus de unul singur atacul şi a adus şapte puncte Petrolului:

“Nu am făcut un joc reuşit, ne-am apărat prea mult, un punct este meritat. S-a văzut azi că Rapid are o galerie, la fel ca a noastră, cea mai bună din ţară. A fost o atmosferă foarte frumoasă, sper ca Rapid să rămână în Liga 1. Au părut că au o echipă solidă, jucători buni cu experienţă, îmi doresc din suflet să rămână în Liga 1. Noi muncim împreună, suntem o echipă, nu e doar Teixeira. Sper ca la următorul meci să marcheze şi alt jucător, avem nevoie de asta. Cu Craiova avem un meci foarte complicat, foarte dificil, dar jucăm acasă şi suntem favoriţi. Vrem să ne consolidăm locul 2. Fcsb are un avantaj foarte, foarte mare, dar noi eram forţaţi să luăm trei puncte azi pentru a ne distanţa de ASA Tg”. – Filipe Teixeira.

Foto: sportpictures.eu