Rednic spunea, înaintea meciului cu Rapid, că Petrolul n-are suliţă. Îi lipseşte atacul adică. Aşa şi este, pentru că, încă o dată, soluţia Astafei, ca vârf împins, nu este, de fapt, o soluţie, decât prin prisma efortului depus de jucătorul ploieştean.

Remarca lui Rednic este plastică, dar, în realitate, Petrolul nu-i un trib care să lupte cu suliţa. Este adevărat că bugetul pentru război a scăzut dramatic, însă echipa ploieşteană mai are în arsenal o armă. Una letală: Filipe Teixeira. Nici pe departe secretă, arma Petrolului nu poate fi contracarată cu nimic. Filipe a adus vineri seară, în Giuleşti, cel de-al şaptelea punct al Petrolului în retur. De unul singur. Aici, în derbiul echipelor curate – aşa cum l-au numit suporterii rapidişti, Filipe a egalat la doar patru minute după ce elevii lui Pustai deschiseseră scorul prin Săpunaru.

Pe fondul unui nou meci modest făcut de mulţi dintre jucătorii Petrolului de la mijloc în sus, Teixeira s-a desprins aşa cum doar fotbaliştii adevăraţi o fac. O preluare superbă, un şut de la 20 de metri, în cross, cu bara, şi bucuria giuleştenilor s-a stins. Ca şi jocul.  

A rămas un 1-1 de care nu se pot plânge nici giuleştenii, nici ploieştenii. Primii au început mai bine, au ratat o mare ocazie, dar şi aceea a fost compensată de oportunitatea irosită de Astafei, la puţin timp. În rest, un meci echilibrat, ca şi tabela din Giuleşti.

Diferenţa este că Petrolul rămâne pe locul al doilea, în timp ce Rapidul are emoţii mari în continuare.

Foto: prosport.ro