Rednic a pornit meciul cu CSMS Iaşi cu o formulă inedită, un 4-1-4-1 cu Marinescu în postura de închizător, Pastorini – titular şi iarăşi mijlocaş - şi cu Mareş, vârf împins. Din motive care ţin de pregătirea fizică, Tchite a fost lăsat pe bancă. Astfel, în prima repriză, Petrolul s-a întors un pic în timp, la primele două meciuri din retur, când atacul a mers greu şi s-a bazat exclusiv pe Teixeira. De fapt, a fost mai rău, pentru că, după jocul bun cu FCSB, lupii au pierdut ritmul. Greul a început repede de tot, în minutul 6, când ieşenii au finalizat spectaculos un contraatac din manualele fotbalului, iar lupii au greşit ca nişte începători, lăsând acţiunea să se dezvolte, în loc să o oprească din faşă, prin fault eventual, la mijlocul terenului. A marcat Ciucur, după ce l-a driblat pe Pecanha, profitând de lipsa apărătorilor centrali plecaţi în careul advers, la corner. Aşadar, practic din propria lovitură de colţ, lupii s-au văzut conduşi pe tabelă.

Iar tragem de Teixiera! Diferenţa faţă de jocurile precedente a fost aceea că lui Filipe i-a fost un pic mai greu cu Ionuţ Voicu, cel care îşi jurase în barbă să-l blocheze. A reuşit doar cât să fie Teixeira iarăşi cel mai periculos fotbalist al Petrolului. E drept, când şi-a dus acţiunile în zona centrală. Filipe a şutat splendid în minutul 31, dar Grahovac a deviat cu vârful degetelor în bara transversală. Apoi, spre finalul reprizei, tot el a trimis din voleu, puţin de tot pe lângă poartă!

După pauză, Rednic a schimbat registrul într-unul mai potrivit jucătorilor săi. L-a scos pe Astafei şi l-a introdus pe Filip, iar pe Pastorini l-a urcat vârf stânga, în 4-4-2.

Poarta moldovenilor a fost pusă în pericol tot de Filipe, cu un nou şut bun, iarăşi milimetric pe lângă poartă!

Lupii au continuat asediul în repriza secundă. Înconjuraţi din trei părţi, ieşenii au rămas pe ziduri. O singură dată au ieşit cu totul şi au marcat golul al doilea. Din corner, dintr-o minge respinsă de Satli, Braga a înscris din interiorul careului. Şi asta a fost o diferenţă. Din lovitura ei de colţ, Petrolul a luat gol, din a lor - cam singura din repriza secundă-, l-a încasat pe cel de-al doilea!

Minutul 73. Mai e ceva de făcut? Desigur. Numai că Iaşiul s-a apărat, iar ploieştenilor nici nu le-a intrat. Nu neapărat mingea, cât jocul. I se mai întâmplă şi Petrolului. Elevii lui Napoli au meritul lor, cum şi galben-albaştrii au vina lor. 0-2 şi lupii fac primul pas greşit, de la meciul cu FCSB, din turul campionatului.

Petrolul – CSMS Iaşi 0-2 (0-1)

Marcatori: Ciucur (6), Braga (73)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Geraldo, Satli – Marinescu – Astafei (46 Filip), Vasilache 65 Nepomuceno), Pastorini, Teixeira – Mareş (58 Tchite).  Antrenor: Mircea Rednic

CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Badic – Mitic (69 Braga), Enescu – Bosoi (90+1 Markovic) , Onduku (79 Coşereanu), Ciucur – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Arbitri: Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) – Marius Marchidanu (Brăila), Imre Bucsi (Sf. Gheorghe). Obs: Marian Salomir (Cluj), Marcel Vasile (Bucureşti)