După o vară în care rezultatele meciurilor de verificare nu au fost deloc convingătoare, echipa de handbal feminin CSM Ploieşti a debutat perfect în noua ediţie a Ligii Naţionale, câştigând cu 25-23 meciul pe care l-a jucat în deplasare cu HCM Râmnicu Vâlcea.

Nu a fost deloc simplu, Mircea Anton reuşind să motiveze foarte bine echipa pentru acest joc, disputat în faţa unui public numeros (1200 de persoane), ataşat, cum este de obicei, de echipa din Râmnicu Vâlcea. Mai mult, nefiind vorba despre Oltchim, care câştiga în campionatul intern din inerţie, ci despre o echipă nouă a oraşului, publicul vâlcean a avut o altă implicare, fiind mult mai activ în susţinerea gazdelor. Cu atât mai mult succesul fetelor de la CSM este foarte important.

„Fetele au avut o atitudine extraordinară. Au înţeles perfect mesajul transmis înaintea jocului şi au evoluat impresionant. Au fost atente, nu au dat şansă adversarului, şi-au făcut treaba foarte bine şi ţin să le felicit, pe toate, pentru acest meci. A fost debutul de care echipa avea nevoie”, ne-a declarat Mircea Anton, omul care a condus de pe bancă formaţia ploieşteană.

O notă în plus, însă, pentru portarul CSM-ului, Gabriela Cristescu, ea având o prestaţie remarcabilă, dar şi pentru Ramona Ştefan, jucătoarea despre care Anton a spus că a fost antrenorul din teren.

De remarcat faptul că echipa gazdă a marcat 9 dintre cele 23 de goluri din aruncări de la 7 metri ( gazdele au avut 12, 3 au fost parate), ceea ce înseamnă că, din punct de vedere defensiv lucrurile au mers bine pentru CSM Ploieşti, care a beneficiat doar de cinci aruncări de la 7 metri, toate transformate. “Este adevărat că jucătoarele din Vîlcea au beneficiat de multe aruncări de la 7 metri, dar arbitrajul a fost unul foarte bun!”, a punctat Mircea Anton despre brigada de arbitri Pavel/State.

Mai mult, CSM  a avut de două ori mai multe situaţii de inferioritate numerică faţă de gazde, dar şi în aceste condiţii a câştigat mai clar decât o arată scorul. Ploieştencele au condus de la un capăt la altul, doar în minutul 38 gazdele reuşind să se apropie la un singur gol diferenţă. În minutul 52, însă, meciul era ca şi câştigat de către CSM, ploieştencele având 5 goluri avans (25-20). A fost 23-25 la final, punctele au intrat în contul CSM –ului, iar echipa a arătat o determinare fantastică. Cam tot ce trebuia  la un meci de debut!

 

CSM : Cristescu (Ifrim) – Bidaşcu (2 goluri), Iovănescu (4), Dincu (2), Ştefan (4), Zamfirescu (3), Anghelina (6), Roman (4),  Geană

Rezerve neutilizate: Vişan – Dinu, Preda, Vasilescu, Porfireanu

Director tehnic: Mircea Anton

Arbitri: Pavel/ State- Buzău.