Petrolul trebuie să privească înainte, către primul loc, dar, trebuie să se uite şi în retrovizoare! ASA Târgu Mureş a depăşit Dinamo în etapa a 20-a şi tocmai a ajuns la egalitate de puncte cu echipa lupilor. Pentru ea însă, runda s-a încheiat, pe când Petrolul are ocazia să ia din nou avans de trei puncte, învingând luni, pe stadionul Ilie Oană, pe CSMS Iaşi.

Ca şi precedentele două partide din campionat, şi acesta, cu ieşenii, este foarte importantă. Cât o finală, cum au spus, deseori, antrenorii Petrolului. Logic, nu, atâta vreme cât lupii chiar trebuie să lupte ca să câştige un meci, eventual şi cu arbitrii. Spre deosebire de alţii. Nu dăm nume, pentru că nu au.

CSMS Iaşi luptă pentru supravieţuire. Are deja două victorii, prima fiind în deplasare cu echipa lui Hagi care-şi plânge viitorul contestând vehement procedura insolvenţei.

Cei de la Iaşi au vorbit cu respect despre Petrolul, dar asta face ca alarma să sune şi mai tare. Este clar că vor veni aici să ia măcar un punct. Nu-i poate condamna nimeni, ba dimpotrivă.

Lupii sunt însă în creştere. S-a văzut la meciul din Cupă. În apele lor, Vasilache şi mai ales Tchite pot scufunda oricând defensiva adversă. De Teixeira, nu mai vorbim. Filipe joacă din ambiţie, parcă dintr-o dorinţă de a aşeza lucrurile cum trebuie înainte de a lua o hotărâre în vară.  

Cu aceşti trei jucători, cu apărarea condusă de experienţa lui Geraldo, cu Pecanha, cel căruia îi venea să muşte din minge la golul înscris de fecesebişti în minutul 4 al prelungirilor, Petrolul are şanse mari să învingă şi mâine, în meciul de la ora 18.00, de pe stadionul Ilie Oană.

Iaşiul vine din clasa de jos şi speră să intre în pătura de mijloc. Petrolul nu mai are vistieria plină, dar are blazonul şi sângele galben-albastru. Nu se compară şi o va demonstra în arenă.

Foto: sportpictures.eu