Procurorii DNA au efectuat percheziţii la biroul primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, dar şi la locuinţa acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX  că descinderile au loc într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi care vizează modul de finanţare a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la Consiliul Local.

Într-o intervenţie telefonică la Digi24, primarul Iulian Bădescu a declarat că se va prezenta la DNA pentru audieri.  Bădescu a precizat însă că finanţarea a fost legală.

„O singură dată au fost audieri. Atunci eram în calitate de martor. Acum nu ştiu exact calitatea. Probabil că o să aflu după ce ajung la DNA pentru audieri. Pozitia mea e aceeaşi. Totul a fost legal din punct de vedere al finanţării. Ba mai mult, noi am reparat o situaţie considerată de Curtea de Conturi ilegală dinainte de acest contract.  Noi, practic, nu am finanţat echipa Petrolul Ploieşti, am finanţat perfomanţa echipei. Până să ajung eu primar, a existat un contract între Primărie şi Societatea de fotbal FC Petrolul Ploieşti. În momentul în care am ajuns primar, a fost sistat fostul contract. Consiliul Local a decis să premieze jucătorii care aduc performanţă pentru că exista şi un raport al Curţii de Conturi negativ cu privire la ce se întâmplase până în acel moment. FC Petrolul Ploieşti e o societate privată, ea nu a aparţinut niciodată Primăriei municipiului Ploieşti şi are acţionari privaţi”, precizat Bădescu.