Deputatul Sebastian Ghiţă a luat o decizie şocantă.  După 16 ani în care a investit în baschetul ploieştean aproape un milion de euro pentru fiecare sezon competiţional, politicianul şi omul de afaceri trece acum printr-o perioadă mai dificilă.

"Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport", a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Sebastian Ghiţă.

Pentru Sebi Ghiţă, echipa de baschet din Ploieşti este una din marile sale iubiri, dar şi realizări. În 2002, după doar patru ani de la înfiinţare, CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai târziu, în 2004, după campanii de achiziţii importante, a şi câştigat titlul de campioană, pe care nu l-a mai cedat de atunci decât o singură dată, în sezonul 2010-2011, când a pierdut trofeul în favoarea celor de "U" Mobitelco Cluj.

În total, CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a zece titluri de campioană naţională, a şase Cupe ale României (2003-2009), iar în 2005 a câştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă.

SURSA: Gazeta Sporturilor