Michael Schumacher înregistrează "progrese dureros de lente" în recuperarea sa după accidentul de schi suferit în Alpii francezi, la sfârşitul anului 2013, în ciuda tratamentelor în valoare totală de 13,5 milioane euro la care a fost supus în toată această perioadă, informează o sursă din anturajul medical al fostului pilot de Formula 1, citată de cotidianul britanic Daily Express.

Informatorul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, susţine că multiplul campion mondial este incapabil să vorbească şi să meargă, având o "conştienţă foarte limitată" faţă ambientul care îl înconjoară şi nu se întrevede "niciun miracol la orizont".

O echipă compusă din 15 specialişti, între care neurologi, fizioterapeuţi şi logopezi, coordonată de cunoscutul specialist în neurologie Richard Frackowiak, se ocupă în prezent de recuperarea lui Michael Schumacher. Echipa se află în contact permanent cu profesorul Jean-Francois Payen, unul dintre medicii care l-au tratat pe fostul pilot german în cele şase luni petrecute la spitalul universitar din Grenoble, după accidentul produs pe 29 decembrie 2013 în staţiunea franceză Meribel.

Conform doctorului Payen, vor fi necesari "cel puţin trei ani pentru a se vedea unele îmbunătăţiri" în starea lui Schumi, care a mai slăbit între timp 25 de kg, ajungând să cântărească în prezent doar 45 kg.

AGERPRES