Emilia Florentina Coman a câştigat medalia de aur la concursul naţional şcolar de şah Elisabeta Polihroniade, categoria fete 15 ani. De asemenea, Emilia a devenit vicecampioană naţională şcolară la secţiunile de dezlegări şi blitz.

Concursul naţional s-a desfăşurat în staţiunea Călimăneşti, iar Elimia Florentina Coman, şahistă legitimată la CSM Ploieşti, a obţinut noi medalii. Sportiva a beneficiat,  în ultimul an, de pregătire intensă cu maestrul international Gabriel Mateuţă, antrenor federal. Acesta a reuşit printr-o pregătire tehnică temeinică să-i canalizeze talentul şi creativitatea Emiliei pe tabla de şah.

Rezultatele vorbesc de la sine. La şah clasic - cea mai dificilă secţiune a concursului - Emilia a caştigat toate cele 10 runde şi a obţinut astfel aurul pentru CSM Ploiesti la categoria fete 15 ani, devenind campioana naţională şcolară.  Emilia a obţinut şi alte 2 titluri de vicecampioana şcolară  la secţiunile de dezlegări  şi  Blitz (3 minute de partidă pentru fiecare jucător şi 2 secunde pentru fiecare mutare efectuată). Un alt sportiv  valoros  al CSM Ploieşti este Iulian Szocs, care a obţinut titlul de campion national şcolar la categoria băieţi 15 ani.

Aceste rezultate remarcabile le conferă celor doi juniori  dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial de Şah Şcolar care va avea loc în Pattaya – Thailanda, la începutul lunii mai 2015.

La festivitatea de premiere a participat Cristian Nica, directorul CSM Ploieşti, care i-a felicitat pe toţi cei 10 sportivi care au reuşit să adune 18 medalii, sub coordonarea antrenorului Gheorghe Văsii.