SC FC Petrolul SA a depus cerere de intrare în insolvenţă, decizia instanţei urmând să fie luată, cel mai probabil, în prima parte a săptămânii viitoare. Conducerea clubului spune că era singura variantă pe care o mai avea la dispoziţie pentru a evita intrarea în faliment.

Directorul executiv Andi Crângu a explicat, pentru Jurnalul Prahovean, motivele deciziei care i-a surprins în primă instanţă pe suporterii lupilor.

“Era singura soluţie de care mai dispuneam pentru a evita intrarea în faliment. Este o măsură pe care am luat-o în scopul supravieţuirii clubului, în condiţiile în care conturile sunt poprite, nu puteam face plăţi, iar furnizorii sunt blocaţi. Odată cu intrarea în insolvenţă putem debloca modalităţi de redresare a situaţiei. Este foarte important să se ştie că, în situaţia existentă acum, Petrolul nu putea evolua oricum în cupele europene, date fiind criteriile financiare impuse de UEFA, care se referă şi la cazuri de blocare a conturilor şi datorii”, ne-a declarat Andi Crângu.

Posibilitatea intrării clubului în insolvenţă nu le-a picat deloc bine jucătorilor aflaţi în Antalya. Cei experimentaţi şi cu salarii mari – deci cu bani mulţi de recuperat - sunt foc şi pară. Poziţia conducerii clubului nu poate fi, evident, decât următoarea: “Jucătorii trebuie să înţeleagă situaţia şi, cel mai important, să îşi dea seama că lucrurile nu sunt chiar atât de rele. Odată cu procedura de insolvenţă îşi vor recupera şi ei sumele restante. Reorganizarea prevede, normal, şi plăţi către ei. Sunt fricţiuni, într-adevăr, dar sper că vom rezolva problemele”, ne-a mai declarat directorul executiv al clubului.

Petrolul are, în acest moment, datorii către jucători, către ANAF, SGU şi alţi diverşi furnizori.

Datoria către ANAF se situează în jurul sumei de 1,3 milioane de euro şi este asumată de acţionariat din momentul preluării clubului. La SGU, Petrolul să stingă o datorie de aproximativ 300 de mii de euro, în contul utilizării stadionului Ilie Oană.