Antrenorul Petrolul, Mircea Rednic, a declarat, la întoracerea din Turcia, că va şti pe cine se bazează în cea de-a doua parte a cantonamentului. Firesc, tehnicianul lupilor vrea ca lotul să fie stabil în momentul în care intră practic pe ultima sută a pregătirii. Luni adică. Lunea asta.

În mod normal, weekend-ul în care ne aflăm este hotărâtor, pentru că luni echipa va pleca din nou în Antalya. Desigur, nu va fi chiar cum vrea Rednic. Lucrurile nu vor fi clare, lotul nu va fi perfect stabil nici în perioada următoare. Dar, în principiu, antrenorul, conducerea şi suporterii galben-albaştrilor vor şti, în mare, pe cine se vor baza pentru returul campionatului, în cel mult o săptămână.

Survine, bineînţeles, întrebarea: Pe cine ne bazăm?

Pornind de la ceritudinea că, în acest moment, se poartă discuţii fierbinţi cu jucătorii care au oferte, putem schiţa viitorul tablou pe care Petrolul îl va pune pe peretele Ligii I până la vară.

Nu ne putem baza pe Tamuz, de exemplu. Atacantul tocmai şi-a făcut-o cu mâna lui, încurcând iţele unui transfer ca şi făcut la Konyaspor. Vrea să plece şi Petrolul vrea să-l vândă şi, cel mai probabil, va fi ocupat în perioada următoare cu găsirea/negocierea unor alte oferte.

Aş spune că nu ne putem baza nici pe Pablo De Lucas. Spaniolul a anunţat conducerea încă de la începutul stagiului să are o ofertă, însă termenii despărţirii de Petrolul, aşa cum i-a prezentat el, sunt inacceptabili. De Lucas vrea să plece gratis, în schimbul banilor pe care clubul are să îi dea în contul bonusurilor trecute în contract. Sumă infimă în comparaţie cu cea pe care clubul ploieştean ar primi-o în cazul unui transfer chiar mult sub cota la care a ajuns De Lucas evoluând la Petrolul. Adică 1,8 milioane de euro, conform transfermarkt.de.

Declaraţiile lui Geraldo Alves au furnizat explozibil pentru încă un covor de “bombe” lansate în presă. Geraldo a declarat că simte că nu mai este dorit la Petrolul, dar că vrea să-şi ducă până la capăt contractul.

Teixeira a înăsprit şi el tonul. Este posibil să plece chiar în această iarnă.

Este clar că jucătorii sunt îngrijoraţi. Pe de altă parte, cred că ei ar trebui să înţeleagă şi problemele pe care le traversează clubul şi să că nu se pot rezolva toate, pentru toţi, deodată.

În sprijinul acestei afirmaţii vine situaţia de dinainte, când toţi jucătorii şi-au încasat banii la timp. Chiar ei au spus asta, în repetate rânduri, atunci când Petrolul era una dintre puţinele echipele cu banii la zi.

Deocamdată, clubul nu poate să onoreze TOATE drepturile jucătorilor până nu plăteşte ANAF-ul şi datoria la SGU. Iar pe astea nu le poate plăti fără banii din drepturile de televizare şi vânzarea de jucători. Este un lanţ, sau un laţ mai bine spus, din care lupii nu pot ieşi decât acţionând cu calm. Dacă vor trage disperaţi să scape care încotro, nu vor face decât să-l strângă şi mai tare.