Lupii s-au reîntâlnit cu fostul antrenor Cosmin Contra, dar şi cu fostul team manager Marius Nicolae şi cu Angel Lopez, Alberto Peribanez şi Nacho Martinez, cu toţii cooptaţi în staful chinezilor de la Guangzhou R&F. Revederea a fost emoţionantă, toţi jucătorii trecând să-l salute pe Contra şi să-l îmbrăţişeze. Amicalul s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar cei doi tehnicieni, care au discutat minute bune înaintea meciului, s-au declarat mulţumiţi de jocul de pregătire.

Declaraţii:

Mircea Rednic: ”A fost un bun antrenament, după o perioadă de grea de pregătire, intensă. Un meci bun, poate prea tacticizat, dar sunt mulţumit de ritm. Noi am avut mai multe ocazii în prima repriză, ei au fost mai periculoşi în a doua, un joc echilibrat şi un rezultat echitabil. Băieţii s-au descurcat bine, chiar dacă nu am înscris, şi vom continua să ne pregătim cu seriozitate, ca şi până acum. Voi vedea în continuare la lucru jucătorii care au evoluat mai puţin în turul campionatului, tocmai pentru a evaluat cât mai bine lotul, cert este, însă, că toţi vor avea şansa de a demonstra că merită să joace la Petrolul. Revederea cu Cosmin a fost plăcută, am discutat despre echipă, de Petrolul, de toată această perioadă prin care trece clubul şi amândoi sperăm că totul va fi bine. Eu îmi doresc ca toţi jucătorii să rămână, dar dacă există oferte bune atât pentru club, cât şi pentru jucători, atunci nu mă pot opune. Oricum, noi suntem pregătiţi, dacă va pleca vreun fotbalist, atunci vom aduce imediat un altul în locul său. Indiferent de ce se va întâmpla, eu sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivele”.

Cosmin Contra: ”Întâlnirea cu foştii mei jucători, alături de care am trăit clipe minunate a fost Petrolul, a fost plăcută. Mereu este o plăcere să-i revăd. La Petrolul sunt jucători foarte buni, aşa cum erau şi pe vremea mea. Au făcut un meci excelent, a fost un antrenament bun şi pentru noi, mai ales că ne pregătim pentru Liga Campionilor din Asia. Am făcut o primă repriză destul de anostă, poate am avut mai mult posesia în ultimele 15 minute. Ei au fost foarte agresivi în apărare şi ne-au supus la o presiune destul de mare, cu un presing avansat. În a doua repriză am avut 2-3 ocazii clare, dar pe mine mă interesează mai mult antrenamentul pe care l-am făcut. Legat de Petrolul, dacă Primăria îşi întoarce faţa către echipă şi problemele se vor rezolva, Petrolul se va bate până la sfârşit pentru campionat, pentru că are jucători capabili de asta. Sper să termine pe unul dintre primele două locuri şi să câştige iar Cupa României”.

fcpetrolul.ro