Petrolul şi Guangzhou se află la egalitate, 0-0, după primele 45 de minute ale amicalului disputat în Antalya. În prima repriză, fotbaliştii antrenaţi de Mircea Rednic au avut mai multe ocazii mari, însă n-au reuşit deschiderea scorului. Ceele mai multe dintre ele l-au avut în prim-plan pe N'Koyi, ceea ce era şi firesc din moment ce fotbalistul venit vara trecută din campionatul olandez a  fost singurul vârf al lupilor. Patrick a apărut bine la finalizare dar, iarăşi, a avut probleme cu ultima execuţie, în trei rânduri. Şi Nepomuceno a fost aproape de gol.

De partea cealaltă, chinezii lui "Guriţă" au avut două şuturi periculoase, unul în plasa laterală, iar celălalt, din lovitură liberă, a fost reţinut de Pecanha.

În repriza secundă, adversarii au echilibrat jocul începând cu minutul 60. Până la final, au ratat o mare ocazie, când un jucător chinez a scăpat singur cu Cobrea, dar a şutat pe lângă poartă. Apoi, cei de la Guangzhou au trimis şi în poartă, dar golul nu a fost valabil din cauza uneiu poziţii de ofsaid semnalizate corect de tuşier.

Petrolul:  Pecanha (61 Cobrea) – Alcenat (68 Peteleu), Geraldo (cpt.), Ipsa (72 Beţa), Satli – Nepomuceno, Filip (72 Marinescu), De Lucas (61 Mustivar), Teixeira (61 Gallegos) – Astafei (72 Mareş) – N’Koyi (57 Pastorini).

Meciul nu a fost doar o ocazie pentru revederea cu fostul antrenor, ci şi cu alţi foşti angajaţi ai clubului ploieştean,  Marius Nicolae (team manager), Angel Lopez (antrenor secund), Alberto Peribanez (preparator fizic), Nacho Martinez (kinetoterapeut).

Lupii au pierdut primul amical din Turcia, la limită, cu scorul de 0-1, în faţa formaţiei azere Neftci Baku.

fcpetrolul.ro