Petrolul a pierdut primul amical disputat în Antalya cu scorul de 0-1. Lupii au însă, clar, circumstanţe atenuante. Faţă de adversarii lor, care tocmai au încheiat stagiul de pregătire, ploieştenii s-au aflat abia la începutul seriei jocurilor de verificare. Este ceea ce a punctat şi Mircea Rednic, în declaraţiile oferite site-ului oficial al clubului.

”Având în vedere că a fost primul joc, sunt mulţumit de prestaţia băieţilor. S-a văzut diferenţa de pregătire şi de ritm dintre cele două formaţii. În timp ce noi am avut doar 8 zile de antrenamente, Neftci şi-a încheiat cantonamentul odată cu acest amical. Chiar şi aşa, am avut momente bune de joc în ambele reprize, am contat în atac, s-a alergat, însă ne-a lipsit golul. Am format două echipe pentru că am vrut să văd la lucru toţi jucătorii şi, cel mai probabil, voi proceda la fel şi în următoarele două meciuri din acest prim stagiu. E foarte important să ştiu exact ce variante avem pentru fiecare post până va începe cel de-al doilea cantonament, în care voi încerca să conturez formula de bază”, a afirmat Rednic.

În privinţa antrenamentelor, tehnicianul lupilor a evidenţiat seriozitatea cu care se pregătesc elevii săi: ”Îi văd foarte preocupaţi, sunt dornici să se pregătească şi să acumuleze o pregătire bună, conştienţi că vom avea un retur solicitant, cu meciuri grele în campionat şi Cupa României. Toţi răspund bine din punct de vedere fizic, ba lucrează chiar şi suplimentar. Le-am dat liber în câteva după-amieze, iar cei mai mulţi au făcut şi cel de-al doilea antrenament al zilei în sala de forţă. Asta mă bucură, înseamnă că realizează cât de importantă este această perioadă. La Petrolul există un grup bun, unit, iar atmosfera excelentă din cadrul lotului se reflectă şi în modul în care echipa se pregăteşte”.