Petrolul – FCSB în semifinalele Cupei României reprezintă cea mai dificilă variantă pentru lupii galbeni. Asta nu înseamnă că echipa ploieşteană nu poate elimina rivala. Mai ales că toate meciurile din ultima vreme s-au terminat pe muchie de cuţit. Chiar şi ultimul, pe care galben-albaştrii l-au pierdut cu scorul de 2-3, în condiţiile în care au avut şanse uriaşe de a obţine măcar o remiză.

Este greu de spus în momentul de faţă dacă FCSB va avea şanse sensibil mai mari la calificarea în finală pentru că încă nu s-a clarificat situaţia de la Petrolul. Dacă lupii îşi menţiin jucătorii importanţi, atunci FCSB ar trebui să-şi facă probleme mari. Cert este că această semifinală cântăreşte aproape cât o finală, iar echipa care va ieşi din această confruntare ar trebuisă fie şi cea care va ridica trofeul.

Mircea Dridea: Să plecăm de la puţin la mult, nu invers!

Fostul mare jucător al Petrolului a analizat şi aspectele de profunzime ale duelului programat în semifinalele Cupei României. Plecând de la actuala situaţie a echipei ploieştene, Mircea Dridea se gândeşte, în primul rând, la continuitate.

“Se pot pune în balanţă multe lucruri înaintea acestei confruntări. Clar, pentru Petrolul este cea mai dificilă variantă. Dar, fiind două meciuri, sunt şanse mai mari. Petrolul nu are de ce să creadă că este o calificare pierdută. Vor fi mulţi suporteri ai echipei adverse la Bucureşti, dar vor fi şi ploieşteni mulţi. Pe de altă parte, o întâlnire în finală, cu trofeul pe masă, înseamnă altceva pentru jucători, îi mobilizează suplimentar. Dar şi aici este o problemă, pentru că Steaua are mulţi fotbalişti la naţională obişnuiţi cu arena pe care se joacă finala. Eu cred însă că trebuie să plecăm de la puţin la mult, nu invers, dată fiind situaţia în care se află clubul. Dar sunt optimist. Ştiu că se vorbeşte despre plecarea unor jucători, dar am încredere în aceşti fotbalişti care vorbesc portugheză, Geraldo, Pecanha şi Teixeira”, a declarat, pentru Jurnalul Prahovean, Mircea Dridea.

Opriţa: Ţin cu Petrolul!

Fostul fotbalist al Petrolului şi al celor de la FCSB spune că echipa bucureşteană este favorită, dar că meciul va fi echilibrat. “Pentru Petrolul era mai bine ca o confruntare cu Steaua să se producă în finală. Sunt două meciuri în semifinale, într-adevăr, însă dubla manşă avantajează echipa mai bună. Dacă pierzi în deplasare, recuperezi acasă. Cred însă că această semifinală va fi echilibrată. Petrolul trebuie să nu ia gol acasă, chiar şi un 0-0 pe stadionul Ilie Oană ar fi bun. Cu cine ţin? Cu Petrolul, evident”, ne-a declarat Daniel Opriţa.

Răchită: Vreau ca Petrolul să elimine din nou Steaua

Fost jucător şi manager general al Petrolului, Valeriu Răchită spune că lupii pot reedita victoriile din trecut în faţa grupării din Ghencea, în Cupa României. Ca la Piteşti, de exemplu, când ploieştenii se impuneau de două ori, la Piteşti. “Mi-aş dori ca Petrolul să elimine din nou Steaua. Sunt două echipe puternice, cu suporteri şi va fi un duel interesant. În finală se poate întâmpla orice. De asta, poate ar fi fost bine ca Petrolul să joace cu Steaua în ultimul act”, ne-a declarat fostul oficial al lupilor, care, în trecut, a jucat şi la fosta Steaua.