Invitaţia pe care campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a primit-o din partea ULEB  pentru a evolua în Eurocup preupune şi o substanţială completare a lotului de jucători. Nu de alta, dar Eurocup este o competiţie mult mai puternică decât Eurochallenge, în care Asesoft a evoluat în sezonul anterior. Or, nici măcar în a treia competiţie continentală Asesoft nu a avut rezultate, înfrîngerile ţinându-se lanţ.

Din această perspectivă, este de înţeles de ce este importantă aducerea unor jucători cu experienţă la nivelul competiţiilor europene.

În plus, pentru că este permisă folosirea unui număr nelimitat de jucători străini, cooptarea în lotul formaţiei ploieştene a mai multor baschetbalişti din afara ţării devine o ţintă clară pentru conducerea clubului.

Pe de altă parte, ţinând cont de faptul că, în campionat, regula nu mai este valabilă, este foarte posibil ca unii dintre jucători să fie transferaţi la Asesoft doar pentru meciurile din Eurocup, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu 5 ani, atunci când Hargrove, Gaidamavicius şi Gjnato au fost folosiţi de către gruparea ploieşteană doar în meciurile europene.