Veste bună pentru lotul "Capră" aşa cum este numit dosarul în care fraţii Daniel şi Nicolae Capră sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Magistraţii Tribunalului Prahova au decis ca pentru toţi inculpaţii din dosar arestul preventiv să fie înlocuit cu cel la domiciliu, cu excepţia lui Daniel Spirea, care va fi cercetat sub control judiciar.

Este pentru a doua oară când judecătorii ploieteni decid arestul la domiciliu pentru finanţatorul echipei Petrolul Ploieşti. În luna decembrie, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti nu au fost de acord cu decizia colegilor de la Tribunalul Prahova, iar inculpaţii din lotul Capră au rămas tot în arest preventiv.

Nici de această dată soluţia magistraţilor de la Tribunalul Prahova nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore.

"Dispune punerea în libertate a inculpaţilor: CAPRĂ NICOLAE; CAPRĂ DANIEL CONSTANTIN DRAGOŞ IOAN VIOREL, de sub puterea mandatelor de arestare preventivă cu nr., 372, 373 şi 376/UP/26.11.2014 emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Prahova în dosarul penal nr.8373/ 105/2014, dacă nu sunt reţinuţi ori arestaţi în alte cauze. Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta încheiere fiecărui inculpat în parte, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul IJP Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor jud. Prahova şi organelor de frontieră. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.", se spune în sentinţa judecătorilor ploieşteni,

De remarcat faptul, că atât Daniel Capră, cât şi frate său Nicolae au voie să discute cu soţiile, deşi şi acestea sunt implicate în dosar.

Sentinţa Tribunalui Prahova poate însemna încă o gură de oxigen pentru Petrolul Ploieşti, deoarece din acest moment Clarisa Vârceoroveanu, soţia lui Daniel Capră este preşedintele clubului de fotbal. Astfel, singura şefă a unei echipe de fotbal din Liga 1 se va putea consulta cu soţul său, în legătură cu deciziile privind soarta Petrolului.

Vă reamintim că fraţii Capră, dar şi directorul economic al clubului de fotbal, Marius Bucuroiu au fost arestaţi preventiv la începutul lunii decembrie, fiind acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar în care prejudiciul estimat este de aproximativ 15 milioane de euro.