Filipe Teixeira s-a prezentat la antrenamentul organizat de Petrolul miercuri şi va pleca cu echipa în cantonanament. Mijlocaşul lupilor nu s-a bătut cu pumnul în piept şi a răspuns cinstit întrebărilor puse de jurnalişti. “N-am venit luni, la reunire, pentru că am avut unele probleme personale, şi au mai fost şi alţi colegi în această situaţie. Nu vreau să spun foarte multe despre zvonurile apărute în această iarnă. Deocamdată sunt sub contract cu Petrolul, în mod cert voi merge în cantonamentul din Antalya, şi vom vedea ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Sper ca situaţia de aici să se rezolve şi lucrurile să decurgă normal”, a declarat Teixeira, conform ziarului Republicanul.

Teixeira este, aşadar, cinstit. Este, de fapt, un fotbalist prea bun ca să se încurce cu minciuni sau jumătăţi de adevăruri.

Situaţia lui reală chiar asta este. A venit la echipă, se antrenează şi va lua o hotărâre în ceea ce priveşte viitorul său în timpul sau imediat după primul cantonament din Turcia. Şi, cel mai important, decizia sa depinde de ceea ce se va întâmpla la Petrolul în perioada imediat următoare. Ca şi alţii, Filipe Teixeira aşteaptă banii pe care îi are de încasat şi garanţii că FC Petrolul va putea să-i asigure drepturile financiare în continuare.

Lupii dispun deja de două argumente în încercarea de a-şi păstra jucătorii importanţi: faptul că se află în obiectivele de performanţă propuse şi angajarea unui antrenor cu nume, care reprezintă o garanţie că lucrurile nu sunt chiar atât de rele cum păreau. În plus, Rednic este recunoscut ca un luptător pentru drepturile financiare ale fotbaliştilor.

Filipe se află în ultimele şase luni de contract şi poate semna cu o altă echipă. Fireşte, fără acordul clubului nu va putea pleca în iarnă. Oricum, cei care-l dau ca plecat la Fecesebe ar putea să-şi ia o nouă ţeapă. Cum şi-au luat cu Guilherme sau Bokila, Hamza sau Alcenat.

În orice caz, dacă Filipe Teixeira va alege să plece, părerea de rău va coexista cu părerea de bine că l-am avut aici. Filipe este un artist desăvârşit al jocului şi mai mult decât atât. Este mult mai mult decât un simplu jucător.

Mulţumim, Filipe Teixeira, şi dacă pleci şi dacă vei alege să rămâi!

Foto: prosport.ro